Søstrene fra Thy (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Maria Helleberg


Nedsat pris! Søstrene fra Thy
Forlag: Rosinante
Format: Indbundet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788763852630
Udgave: 1. (11-10-2019)
Oplag: 3. (16-01-2020)
Første udgivelsesår: 2019
Omslagsgrafiker: Alette Bertelsen
Tegnet af: Christensen Grafisk
Originalsprog: Dansk
Sideantal: 384
Indbinding: Indbundet
Mål og vægt: B: 154mm, H: 228mm, D: 42mm, Vægt: 657g

Levering inden jul: OK

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Med Søstrene fra Thy fortsætter Maria Helleberg sin slægtsfortælling, som hun påbegyndte med bestselleren Kvinderne fra Thy.

Søstrene fra Thy er fortællingen om Marie Dusines døtre Gerda og Ruth, der med besættelsen i 1940 får deres liv vendt på hovedet. Gerda er færdig med skolen og vil til København, men må blive i Thisted hos mor Marie, da faren dør. Her får hun en læreplads i en boghandel og følger på sikker afstand Ruths vilde liv i København. Ruth er til fest og jazz og flirter farligt og passioneret med en officer fra SS-hovedkvarteret på Hotel d’Angleterre. Hvad Ruth betror Gerda, tør hun ikke fortælle mor Marie. Og hvem Gerda skjuler i boghandlens baglokale, kan hun hverken fortælle sin mor eller søster. Besættelsen er fuld af hemmeligheder og løgne, af betroelser og fortielse – og forbudt kærlighed.

Pressen skriver:

»Helleberg skriver, så siderne vender sig selv.« ***** – Femina

»Ligesom Kvinderne fra Thy lever fortsættelsen på at være skrevet af en stor fortæller.« ***** – Kristeligt Dagblad

»Begavet og gribende (…) Med en nænsom og samtidig nærgående pen portrætterer [Helleberg] ikke bare de to kvinder men det samfund, de levede i, og de mennesker, de mødte på deres vej. Hun nuancerer umiddelbart kritisable handlinger og lægger flere farver og facetter ind i figurer, der ellers oftest optræder som statister på den store historiske scene.« **** – Berlingske

»Meningsfuld, farverig underholdning.« – Weekendavisen

Maria Helleberg fortsætter sin slægtsfortælling om de gæve kvinder fra Thy. I Søstrene fra Thy følger vi Marie Dusines to døtre, Gerda og Ruth, der efter besættelsen i 1940 får deres liv vendt på hovedet - for besættelsestiden er fyldt med løgne, hemmeligheder og forbudt kærlighed.

Ruth lever det vilde liv i København med fest, jazz og passioneret flirt med en officer fra SS-hovedkvarteret. Imens må Gerda blive tilbage i Thisted hos sin mor, Marie Dusine, efter farens død, og må affinde sig med en læreplads i en boghandel.
Hvad Ruth betror Gerda om sin tilværelse i København, tør Gerda ikke betro mor Marie. Samtidig tør Gerda hverken at fortælle sin mor eller søster, hvem det er hun skjuler i boghandlens baglokale...

Maria Helleberg har tidligere skrevet romanen Kvinderne fra Thy, men også de store historiske romaner om konger, dronninger og guldalderens kunstnere. Du kan for eksempel blive klogere på historien om Struensees uægte barn med dronning Caroline Mathilde, Bertel Thorvaldsen, Kamma Rahbek, Christian den Fjerdes mange kvinder, Leonora Christina og mange flere. Det er med rette, at Helleberg er blevet kaldt "den historiske romans dronning".

Anmeldelser (0)