Sprogbegreberne rundt: Sprogvidenskabelig lærebog i teori og praksis (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Kristian Lind Nielsen


Nedsat pris! Sprogbegreberne rundt: Sprogvidenskabelig lærebog i teori og praksis
Forlag: Skriveforlaget
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788793958296
Udgave: 1. (27-08-2020)
Oplag: 1. (27-08-2020)
Første udgivelsesår: 2020
Originalsprog: Dansk
Sideantal: 382
Indbinding: Hæftet
Mål og vægt: B: 174mm, H: 241mm, D: 24mm, Vægt: 658g
Formater / udgaver
205,00 kr

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

I én og samme bog er det nu muligt at blive klogere på samtlige af sprogvidenskabens niveauer fortalt og eksemplificeret i en pædagogisk øjenhøjde til studerende på videregående-, ungdoms- eller voksenuddannelser, der studerer fag, som har relation til lingvistik, retorik eller lignende. Derudover henvender bogen sig også til øvrige grupper, der har interesse for det, som binder os alle sammen, sproget.


Sprogbegreberne rundt tager dig med på en tur i sproget, hvor der demonstreres begreber inden for de sproglige discipliner morfologi, syntaks, semantik, pragmatik, stilistik, tekstlingvistik, samfund, kultur og tekst samt fonetik og fonologi, og den afsluttende del indeholder tilmed grammatiske analyseeksempler på dansk. Bogen tegner et teoretisk landskab inden for de nævnte discipliner uden at bore sig dybt ind i dem.


Dele af Sprogbegreberne rundt underholder læseren med applicerede eksempler fra hverdagslivets sprogbrug som for eksempel sproglige strategier i ubehagelige samtaler, komplekse afsender- og modtagermodeller, verbal magtanvendelse, lærebogsmateriale for indvandrere og masser af stilistiske figurer anvendt i diverse nationale og internationale sammenhænge, mens andre dele er beregnet som ren opslagsbog.

Anmeldelser (0)