Storhed og fald: en biografi om Ingeborg Bruhn Bertelsen (Bog, Bog & CD, Dansk)

Af: Jesper Tveden


Forlag: Fog
Format: Bog & CD
Sprog: Dansk
Sideantal: 219
Dato for udgivelse: 4-11-2005
Udgivelse: 1. udgave, 2005.
Udgiver: Musikforlaget Fog
Redaktion: Thomas Fog
ISBN-13: 9788791117145
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2005
Første udgivelsesår: 2005
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering : 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Kendt dansk skuespillerinde fik sit liv ødelagt af sladder!
Storhed og fald - en biografi om Ingeborg Bruhn Bertelsen, er skrevet af Jesper Tveden.
For første gang nogensinde afsløres sandheden om den danske skuespillerinde Ingeborg Bruhn Bertelsen (1894-1977), der blev beskyldt for kønslig omgang med dyr i 1930´ernes København. Ingeborg Bruhn Bertelsen var en kendt stjerne i den københavnske revy- og teaterverden og huskes bl.a. for sangene ´Lille Sommerfugl´ og ´Sov Dukke Lise´.
Da hun stod på toppen af sin karriere i 1930, brød et sensationelt rygte frem, som hurtigt bredte sig til hele København. Onde tunger påstod, at Ingeborg Bruhn Bertelsen stod i seksuelt forhold til sin sanktbernhardshund. Rygtet blev indledningen til en dyb krise og social deroute for Ingeborg Bruhn Bertelsen, der ikke længere kunne optræde, fordi hun blev hånet med vulgære tilråb af sit publikum. Efter 17 års forgæves kamp mod sladderen emigrerede hun til Wisconsin i 1947 og vendte aldrig tilbage til Danmark.
Biografien om Ingeborg Bruhn Bertelsen viser, at der ikke er langt fra storhed til fald i de kendtes verden. At ondsindet sladder kan lægge en karriere i ruiner. Og at det er meget vanskeligt at tilbageerobre sin position, når man først har mistet publikums respekt. Storhed og fald indeholder også en cd med et varieret udvalg af Ingeborg Bruhn Bertelsens sange fra 1920´erne og 30´erne, bl.a. ´Lille Sommerfugl´, ´Sonny Boy´ og ´Sov Dukke Lise´. Flere af numrene på cd´en har aldrig før været genudgivet.

Anmeldelser (0)