Tag et Brækmiddel - Kierkegaards Kirkekritik (Hæftet, Dansk)

Af: Birgit Bertung


Nedsat pris! Tag et Brækmiddel - Kierkegaards Kirkekritik
Forlag: Forlag1.dk
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788792841445
Udgave: 1. (04-07-2016)
Oplag: 1. (04-07-2016)
Første udgivelsesår: 2015
Originalsprog: Dansk
Indbinding: Hæftet
Mål og vægt: B: 140mm, H: 222mm, D: 8mm, Vægt: 190g
Formater / udgaver
155,00 kr
281,60 kr

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

”Tag et Bræk-Middel”! er Søren Kierkegaards bramfri kommentar til sin tids officielle kristendomsopfattelse. Alligevel er det svært ikke at give ham meget ret. Kirken skal ikke være en interesse-organisation for præster og biskopper, og deres liv burde afspejle evangeliet om kærlighed.


I stedet satser man på det ydre: dyr påklædning, udsmykning og retorik. Ydermere strider det, at præsters og biskoppers løn udbetales af staten, mod den lutherske to-regimente-lære om ”det verdsliges” og ”det åndeliges” adskillelse – hvilket de også burde indrømme.


Kierkegaards sidste skrifter er til tider vanvittig vittige, men der kræves, at man kan se igennem det provokerende sprog til det egentlige budskab. Derfor er de enkelte artikler forsynet med avis-kommentarer til kristendommens og kirke-institutionens nutidige status, hvilket også skulle understrege Kierkegaards aktualitet. 


Birgit Bertung er mag. art. i filosofi, var i 25 år sekretær for og medlem af Søren Kierkegaard Selskabets bestyrelse og er forfatter til 17 bøger om hans filosofi.2”


Fremragende formidling af Kierkegaard…en fortrinlig indføring…et dejligt springbræt tilKierkegaards egne skrifter” skrev Jyllands-Posten om hendes bog ”Kierkegaard formidlettil nutiden

Anmeldelser (0)