Tanker fra en rus (Bog, Limryg, Dansk)

Af: Kasper Selmar Pedersen


Forlag: Kasper Selmar Pedersen
Format: Limryg
Sprog: Dansk
Sideantal: 231
Dato for udgivelse: 9-10-2015
Udgivelse: 1. udgave, 2015.
Illustrator: Line Tranberg Jensen
Redaktion: Stine Liberty Svenningsen
ISBN-13: 9788799848409
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslag: Karen Marie Kruuse
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering : 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Kort om: Romanen,Tanker fra en rus er  et skønlitterært indspark til debatten om rusture og alkoholkultur på de danske universiteter. Den stiller spørgsmåltegn ved det etablerede uddannelsessystem og de kulturelleforestillinger, der hersker der. 
Største styrke: Tanker fra en rus er ideel som et skønlitterært reflektionsværktøj for unge mennesker og deres tanker om livet - ikke mindst studielivet. 

Målgruppe: kommmende, nuværende og tidligere universitetsstuderende. herunder ikke mindst nyligt udklækkede studenter samt folk med interesse for det danske uddannelsessystem og alkoholkultur generelt.  

DBC Skriver:
»For dig, som læser danske samfundsdebatterende romaner.«” (lektørudtalelse, DBC)

Vurdering:
»Tankevækkende og debatskabende debut, hvor ikke mindst beskrivelsen af optagelsesritualer og den kvælende alkoholkultur er stærk.« (lektørudtalelse, DBC)
Om Tanker fra en rus 
Tag med den nye jurastuderende, Peter, på rustur, siddende beruset under en klar stjernehimmel ved siden af en grædende medstuderende. Følg ham tyve år senere i en blodrus på en klapjagt, i hans stræben efter succes på advokatkontoret og i hans refleksioner over universitetet anno 2013.
Tanker fra en rus bliver det klart for hovedpersonen Peter, at en rus er så meget mere end blot en betegnelse for en ikke-ædru tilstand. Som ny studerende og dermed en rus på universitetet i starten af 1990’erne optages Peter, som der er tradition for i hans familie, på jurastudiet.
Forventningsfuld møder han op til introforløbet, hvor han straks erkender, at evnen til at bunde øl sidestilles med evnen til at læse og skrive.
Denne erkendelse bliver dog kun én i rækken af mange, som han i de kommende år gør sig i og omkring Universitetsparken i Århus.
Tyve år senere er han stadig påvirket af sin tid som studerende. Ved siden af sit job som advokat og sit bijob som ekstern lektor på Århus Universitet forsøger han at varetage rollen som familiefar, men kan det overhovedet lade sig gøre?

Peter gør, som han altid har gjort – han reflekterer over spørgsmålet. Men det er vanskeligt for Peter at finde det rette svar – selv med tanker fra en rus.

Anmeldelser (0)