Ti dage der rystede verden (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: John Reed


Nedsat pris! Ti dage der rystede verden
Forlag: Socialistisk Standpunkt
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788791834004
Udgave: 1. (02-01-2008)
Oplag: 2. (02-01-2008)
Første udgivelsesår: 2008
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 351
Originalsprog: Dansk

Status : Mangler pt. fra forlaget.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Den russiske revolution er den største begivenhed i menneskehedens historie. For første gang tog almindelige arbejdere og bønder magten og gjorde det af med undertrykkende feudalherrer og pengegriske kapitalister. En revolutionær bølge bredte sig verden over. Også i dag er det nødvendigt at lade sig inspirere og studere den russiske revolution.
John Reeds bog 10 dage der rystede verden giver både baggrunden for oktoberrevolutionen 1917 og navnlig en aldeles enestående øjenvidneskildring af disse verdenshistoriske begivenheder i oktober og november. Mange af disse situationer ville kun være meget ufuldstændigt kendt, hvis John Reeds øje, øre og tanke ikke have fanget dem ind og bragt billedet videre til os.

Overalt var han: fra kongressen i Smolnyj ilede han til møde i den revolutionære Duma; med fare for sit liv gik han ned i skyttegravene, stod sammen med Petrograds proletariat på barrikaderne, talte med revolutionære og kontrarevolutionære. Han var med, da den provisoriske regering blev arresteret, han fulgte soldaternes storm på Vinterpaladset og deltog i den 2. alrussiske sovjetkongres, der vedtog dekreterne om fred og jord.

Lenin, der sammen med Trotskij ledte den russiske revolution, skrev i forordet til den amerikanske udgave af bogen: ”Her er en bog jeg gerne ville se trykt i millioner af eksemplarer og oversat til alle sprog. Den giver en sandfærdig og levende skildring af begivenhederne…”

Anmeldelser (0)