Udviklingen i unges fraflytning fra yderområder og den geografiske centralisering af uddannelserne: SBi 2017:09 (Bog, Paperback, Dansk)

Af: Hans Skifter Andersen


Nedsat pris! Udviklingen i unges fraflytning fra yderområder og den geografiske centralisering af uddannelserne: SBi 2017:09
Forlag: Polyteknisk Forlag
Format: Paperback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788793585027
Udgave: 1. (16-06-2017)
Oplag: 1. (16-06-2017)
Første udgivelsesår: 2017
Indbinding: Paperback
Sideantal: 140
Originalsprog: Dansk

Status : Print on Demand - Forvent op til 20 dages leveringstid.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Denne undersøgelse ser på, i hvor høj grad der er sket en øget fraflytning af unge fra yderområderne i de seneste 25 år, og om dette har en sammenhæng med valg af uddannelse eller med andre faktorer.

Det undersøges, i hvilket omfang dette skyldes en øget centralisering af uddannelserne til de større byområder og en udtynding af uddannelserne i yderområderne.

Undersøgelsen viser, at flere unge forlader yderområderne for at studere i de større byer, og kun hver femte flytter tilbage til hjemstavnen efter endt studie. Afstanden til uddannelsesstederne har en markant betydning for, om unge fra yderområderne permanent forlader deres hjemstavn. Jo længere væk uddannelsesstedet er fra hjemkommunen, jo sjældnere vender de unge tilbage efter uddannelse.

Anmeldelser (0)