Udyret: Logbog om en massemorder (Bog, Hardback, Dansk)

Af: Jørn Tranekjær Andresen


Nedsat pris! Udyret: Logbog om en massemorder
Forlag: Turbine
Format: Hardback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788740666052
Udgave: 1. (22-10-2020)
Oplag: 1. (22-10-2020)
Første udgivelsesår: 2020
Omslagsillustrator: Mikkel Henssel
Originalsprog: Dansk
Sideantal: 284
Indbinding: Hardback
Mål og vægt: B: 157mm, H: 237mm, D: 26mm, Vægt: 468g

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

I dag har de færreste hørt om voldtægtsforbryderen og seriemorderen Carl Wagner, men i midten af 1930’erne fyldte historierne om ham avisforsider i hele landet.
I Udyret: Logbog om en massemorder dykker Jørn Tranekjær Andresen ned i den grusomme og gådefulde fortælling om et menneske, som helt fra barnsben udviste psykopatiske personlighedstræk. 

Med udgangspunkt i grundig research og kildemateriale fra samtiden rekonstruerer forfatteren Carl Wagners liv fra fødsel til død i fiktionaliseret form. Vi hører om en barndom med tendens til hysteriske raserianfald og seksuelle forulempelser af søstrene. Allerede da Carl er 6 år, og søsteren Ega er 4, opsøger han hende første gang i soveværelset. Faderen dør i tidlig alder og efterlader købmandsforretningen til moderen, den egenrådige Karoline, der trofast holder hånden over Carl, i takt med at tingene kører mere og mere af sporet.

Carl er ikke videre godt begavet og må derfor på ydmygende vis gå flere klasser om i skolen. Han tager en gartneruddannelse, men supplerer gerne indkomsten med smårapserier, som han sælger på det lokale værtshus. Det moralske kompas er helt ude af funktion, og snart får han sin første voldtægtsdom og må sidde seks år i tugthus. 

Da han kommer ud igen i en alder af 29 år og atter flytter hjem til moderen, starter en intensiveret indbrudsaktivitet samt en serie af voldtægts- og mordforbrydelser. Carl får en smag for ældre, ofte enlige kvinder og afslutter ofte ugerningen med en ildspåsættelse. Klog af skade sørger han nu for at slette sine spor, men til sidst lykkes det alligevel politiet at kæde ham sammen med forbrydelserne. De tilståelser, der i arresten kommer fra den apatiske seriemorder, er dog værre og mere uhyrlige, end nogen havde kunnet forestille sig. Hans ugerninger mod sine kvindelige ofre, heriblandt hans egen mor, er af en kaliber, der ligefrem giver anledning til overvejelser om genindførelse af dødsstraffen.

Jørn Tranekjær Andresens dokumentarroman dramatiserer på fascinerende og urovækkende vis hændelsesforløbet omkring en af de mest omfattende mordsager på dansk grund.

Anmeldelser (0)