Velfærd i det 21. århundrede: Skitse til et nyt nationalt kompromis (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Martin Ågerup


Nedsat pris! Velfærd i det 21. århundrede: Skitse til et nyt nationalt kompromis
Forlag: People'sPress
Format: Indbundet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788771807417
Udgave: 1. (23-05-2017)
Oplag: 1. (23-05-2017)
Første udgivelsesår: 2017
Originalsprog: Dansk
Sideantal: 496
Indbinding: Indbundet
Mål og vægt: B: 157mm, H: 230mm, D: 40mm, Vægt: 907g

Levering inden jul: OK

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

DANMARK UD AF VÆKSTKRISEN 

I 1930’erne var Danmark blandt de fem rigeste lande i verden. I dag er de rigeste lande op mod 40 procent mere velstående end os. I Velfærd i det 21. århundrede viser Martin Ågerup, hvordan velfærdsstatens insidere sidder på flæsket og beskytter særinteresser på bekostning af almenvellet. Danmark sander til i regulering og bureaukrati, som blokerer for nytænkning. Værst ser det ud i den offentlige sektor, som er gjort til en iværksætterfri zone uden ret meget innovation, og hvor både institutioner og borgere fratages ansvar og dermed også frihed. 

Martin Ågerup tegner en skitse til et nyt nationalt kompromis, hvor detailregulering og central planlægning af velfærdsstatens institutioner erstattes af øget konkurrence og mere valgfrihed for borgerne. De borgerlige skal acceptere større omfordeling via skatterne, mens socialdemokraterne til gengæld skal acceptere delvis egenbetaling for velfærdsydelser. Den samlede omfordeling forbliver uændret, men både velfærdsstatens institutionerog borgerne vinder øget frihed og ansvar.

Martin Ågerup (f. 1966) er direktør for tænketanken Center for Politiske Studier (CEPOS). Han er Bachelor of Science i økonomi og økonomisk historie fra Universitetet i Bristol samt MA i økonomi fra Universitetet i Exeter. Forfatter til Dommedag er aflyst (1998), Enerne (2001) og Den retfærdige ulighed (2011). 

Anmeldelser (0)