Vend det om: rettigheder eller næstekærlighed (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Birgit Berggrensson


Nedsat pris! Vend det om: rettigheder eller næstekærlighed
Forlag: Skriveforlaget
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788793525207
Udgave: 1. (19-01-2017)
Oplag: 1. (19-01-2017)
Første udgivelsesår: 2017
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 204
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
184,10 kr
61,70 kr

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Vend det om er en bog om rettigheder og næstekærlighed – to modsætninger, som ikke kan forenes. Det ene udelukker det andet. Sådan mener i hvert fald forfatter Birgit Berggrensson om den rettighedstænkning, der siden Anden Verdenskrig har bredt sig – først og fremmest i den vestlige del af verden – og den betydning, som denne tænkemåde har haft for næstekærligheden.

Birgit Berggrenssons budskab er, at der er brug for en ændret tankegang, og det gælder for alle de ting, vi mennesker mener, at vi har ret til og gør krav på – fra menneskerettigheder til retten til tag over hovedet. I Vend det om argumenterer hun således for, at vi mennesker ingen rettigheder har, og foreslår, hvordan man i stedet skal se på det indhold i rettighedstænkningen, som måske kan være berettiget nok.

Hvert emne i bogen præsenteres med et eventyr eller en fortælling som indledning, der skal få læseren til at tænke over problematikken, inden han eller hun møder forfatterens synspunkt – på samme måde som Jesus fik sine tilhørere til at tænke over et problem ved hjælp af lignelser.

Anmeldelser (0)