Vinduespynt og samfundssind: Når virksomheder (ikke) tager ansvar (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Claus Strue Frederiksen og Martin Marchman Andersen


Nedsat pris! Vinduespynt og samfundssind: Når virksomheder (ikke) tager ansvar
Forlag: Turbine
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788740666045
Udgave: 1. (20-11-2020)
Oplag: 1. (20-11-2020)
Første udgivelsesår: 2020
Originalsprog: Dansk
Sideantal: 208
Indbinding: Hæftet
Mål og vægt: B: 144mm, H: 211mm, D: 17mm, Vægt: 400g

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

"Intelligent skideballe til erhvervslivets CSR-indsatser ... Læserne udstyres med godt formulerede og solidt forankrede filosofiske pointer, der nemt kan medtages til næste møde i CSR-netværket, hvor ansvarligheden skal drøftes." – Økonomisk Ugebrev


Corporate Social Responsibility (CSR) er blevet et svært gennemskueligt cirkus, hvor alle virksomheder er inviteret indenfor. Hvor man taler om win-win, om at skabe værdi for både aktionærer og det øvrige samfund. Grøn omstilling og samfundssind, ja tak! – så længe det ikke koster noget, hævder bogens to forfattere.

Verden står overfor en række alvorlige udfordringer. Klimaforandringer, tab af biodiversitet, økonomisk ulighed og politisk polarisering. Det private erhvervsliv rummer et enormt potentiale for at løse den slags problemer, men det nuværende bidrag er langt fra tilstrækkeligt. Vi kan og må forvente mere. Erhvervslivet er nødt til at sadle om og tage ægte ansvar – også selvom det koster på bundlinjen.

Denne bog byder både på kritik og løsninger. Kritik af den nuværende CSR-praksis, der i høj grad er præget af vinduespynt og kortsigtede profithensyn. Løsninger i form af principper og konkrete guidelines, som virksomheder bør efterleve, hvis de for alvor ønsker at tage ansvar og bidrage til at løse verdens store udfordringer. Ægte ansvarlighed, i forretningsverdenen såvel som i livet, er ikke altid en gratis omgang.

Anmeldelser (0)