Virksomhedens økonomistyring (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: John Christensen m.fl.


Nedsat pris! Virksomhedens økonomistyring
Forlag: Syddansk Universitet
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788776740191
Udgave: 2. (01-04-2005)
Oplag: 1. (01-04-2005)
Første udgivelsesår: 2005
Serie: Virksomhedsøkonomi
Sideantal: 142
Indbinding: Hæftet

Levering : 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

Beskrivelse

Virksomhedens produktionsfunktion karakteriseres og dette leder til fastlæggelse af et optimalt produktionsprogram. Her forestiller vi os en virksomhed med to produktionsafdelinger, hvor den første afdeling leverer input til den anden. Produktionsfunktioner er karakteriseret ved en cobb-douglas-teknologi, der tillader ikke-linearitet og substitution mellem inputfaktorer. Der vil typisk være tale om 2-3 faktorer for hver funktion. Den optimale produktion bestemmes og en omkostningsfunktion beskrives. Forskellige marginale omkostninger bestemmes.
Med udgangspunkt i den definerede virksomhed diskuteres produktionsplanen, herunder den tidsmæssige forskydning mellem produktion i afdeling 1 og 2. Her introduceres også efterspørgslen efter forskellige typer lagre samt administration og ledelse som en ekstra inputfaktor. Dette leder hen på fastlæggelse af budgetter for produktionsafdelinger, indkøb, salg samt administration. Dette giver ligeledes anledning til et lagerbudgetsystem.
Virksomhedens likviditetsbudget beskrives ligesom et investeringsbudget også blive berørt. Afslutningsvis opstilles et regnskab for den tænkte virksomhed. Dette omfatter resultatopgørelse og balance. Desuden behandles afdelingsregnskaber og link til virksomhedens organisation.

Anmeldelser (0)