Vor kamp vil vokse og styrkes: dokumenter til belysning af Danmarks kommunistiske Partis og Frit Danmarks virksomhed 1939-1943/44 (Bog, Indbundet, Dansk)

Forfattere: Hans Kirchhoff, Aage Trommer


Nedsat pris! Vor kamp vil vokse og styrkes: dokumenter til belysning af Danmarks kommunistiske Partis og Frit Danmarks virksomhed 1939-1943/44
Forlag: Selskabet for Udgivelse af Kilder til Dansk Historie
Format: Indbundet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788775001811
Udgave: 1. (15-03-2001)
Oplag: 1. (15-03-2001)
Første udgivelsesår: 2001
Originalsprog: Dansk
Sideantal: 658
Indbinding: Indbundet
Formater / udgaver
174,00 kr
174,00 kr

Levering : 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

Beskrivelse

Det danske kommunistparti (DKP) var sin lidenhed til trods en særdeles væsentlig faktor i landets historie under den anden verdenskrig. I det illegale arbejdes pionerfase 1941-43 var det fremfor alt kommunistpartiets aktiviteter, der forstyrrede regeringens samarbejdspolitik og dens forhold til den tyske besættelsesmagt.
Denne kildeudgave rummer interne dokumenter, der er frembragt af Danmarks Kommunistiske parti (DKP) og dettes folkefrontorganisation Frit Danmark (FD). Størstedelen af dem har ikke tidligere været publiceret, mange af dem stammer fra arkiver, der først for nylig er blevet åbnet for offentligheden. En række dokumenter fra 1939-41, hvoraf mange først hermed foreligger i dansk oversættelse, viser partiets totale afhængighed af Komintern i Moskva og dermed dets holdning til den tyske besættelse i tiden frem til dets tvungne illegalitet. Ligeledes tegner dokumenterne et tydeligt billede af partiets virksomhed politisk og fagligt, centralt og i udvalgte lokalområder, ligesom de påviser Frit Danmark-organisationens rolle som en frontorganisation, der opstod på partiets initiativ.
Kildesamlingen udgør første bind i et projekt, der vil publicere dokumenter til belysning af modstandsbevægelsens historie i pionerfasen. Bindet indfanger størstedelen af de modstandsaktiviteter, hvis rødder skal søges på venstrefløjen i dansk politik. Det var fra disse miljøer, at hovedparten af de første modstandsfolk blev rekrutteret, og det var DKP og (fra 1942) FD, der både kvantitativt og kvalitativt beherskede det illegale arbejde indtil vinteren 1943/44.

Anmeldelser (0)