Wilhelm Meisters Læreår 2 (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Johann Wolfgang von Goethe


Nedsat pris! Wilhelm Meisters Læreår 2
Forlag: Saga
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788726003826
Udgave: 1. (17-05-2018)
Oplag: 1. (17-05-2018)
Første udgivelsesår: 2018
Originaltitel: Wilhelm Meisters Læreår 2
Originalsprog: Dansk
Sideantal: 371
Indbinding: Hæftet
Formater / udgaver
261,00 kr
66,50 kr

Status : Print on Demand - Forvent op til 20 dages leveringstid.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Romanen handler om Wilhelm Meisters liv og dannelsesudvikling. I begyndelsen af romanen møder man, Wilhelm som en nysgerrig og holdningsløs person som kun har to interesser, hans forelskelse til skuespillerinden Mariane og hans stærke lidenskab til teaterkunsten. Dette irriterer, hans far som ønsker at sønnen skal tage sig sammen og blive mere borgerlig, så han kan gå i sin fodspor når Wilhelm en dag skal overtage familievirksomheden.
Men Wilhelm vælger at forlade det trygge hjem, som hans far har skabt til fordel for teateret, som bliver arenaen for hans dannelsesudvikling og åbner en mere fri, seksuell, kreativ og udfordrende verden for ham. I slutningen af romanen er han gået over til at blive en mere karakterfast person. Romanen bliver også set på som Goethes mening om, hvordan teateret skal bruges bl.a. til fremførelse af William Shakespeares Hamlet og hvordan kulturelle og personmæssige omgivelser former menneskene.
Johann Wolfgang von Goethe (1749-1831) var tysk forfatter, videnskabsmand og filosof. Goethe var i sine unge år en af drivkrafterne bag Sturm und Drang-perioden, og på sine ældre dage siges han at være nærmest synonymet med den litterære retning Weimarklasikken. Ud over romaner skrev Goethe digte, dramaer, essays og videnskabelige afhandlinger. Nogle af hans mest kendte værker er 'Den unge Werthers lidelser' og 'Faust'.

Anmeldelser (0)