1918 - 1945 - 2000: Glansbillederne. Et essay (Ebog, Epub, Dansk)

Af: Tage Voss

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: epub
Type: Ebog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788711650028
Udgivelsesdato: 23-09-2016
Udgiver: Lindhardt og Ringhof
Sideantal: 302 Sider
Filtype: epub
Filversion: 3.0
Filformat: Reflowable
Filstørrelse: 570 KB
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Formater / udgaver
261,00 kr
61,30 kr
30,00 kr
PRIS
61,30 kr

Levering : Straks (Leveres på e-mail)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

"Besættelsestiden blev en femårig træning i at forholde sig til såvel tyske som danske redegørelser med skepsis, kildekritik, efterprøvning, logik og sund fornuft. I 50 år efter befrielsen har denne træning været nytteløs over for mytologien om verden dengang og efter. Først nu kan man håbe, at den kætterske revision af glansbillederne kan have en chance. Denne bog er et forsøg."
Tage Voss tager det tyvende århundredes kollektive antagelser op til revision med udgangspunkt i et solidt kildemateriale. Var Adolf Hitler virkelig den enestående folkeforfører og militærstrateg, som vi normalt skildrer ham, eller var det partiet og tysk industri, der placerede ham i førersædet? Og hvordan ser glansbilledet af Winston Churchill, Europas redningsmand, ud, når man tilføjer, at det var hans stædighed og uforstand, der kostede millioner af mennesker livet?

Tage Voss (f. 1918) er en dansk læge, forfatter og samfundsdebattør, der står bag en lang række romaner, essays og fagbøger. Han har bred erfaring inden for mange sundhedsområder og har gennem årene engageret sig i både den praktiske og den etiske side af lægegerningen.

Anmeldelser (0)