Åben dialog og relationel praksis. Respekt for anderledeshed i øjeblikket Forstør

Åben dialog og relationel praksis. Respekt for anderledeshed i øjeblikket (e-bog, epub)

Af: Jaakko Seikkula

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: epub
Sprog: Dansk
Sideantal: 264
Dato for udgivelse: 2014-08-28
Udgiver: Akademisk Forlag
Oversætter: Ole Lindegård Henriksen
Medforfattere: Jaakko Seikkula, Tom Erik Arnkil
ISBN-13: 9788750044123
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 1142 KB
Filversion: 3.0
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable

Inden for 10 minutter på e-mail

201,50 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Ånden eller livsnerven i Åben Dialog er noget helt grundlæggende menneskeligt, som handler om at blive set, hørt, forstået og anerkendt. Noget, vi som mennesker alle søger og har brug for. Det er herigennem, at man finder sig selv som menneske, og det er i samme bevægelse, at man udvikler sine sociale kompetencer.
Åben Dialog er udtryk for en generel tilgang til andre mennesker, som har vist sig effektiv i terapeutisk og anden relationel praksis: Flere kommer fri af medicinering og færre får tilbagefald end med traditionelle behandlingsmetoder.
Åben Dialog respekterer og finder udviklingspotentialet hos hver enkelt klient, barn eller patient. Det handler først og fremmest om at lytte – dernæst om at iværksætte umiddelbar hjælp, inddrage det sociale netværk, tilpasse behandlingen til den enkeltes konkrete behov, afklare teamets ansvar, sikre kontinuitet i den psykologiske behandling samt at undgå at ty til for hurtige løsninger.
Med konkrete praksiseksempler præsenterer forfatterne grundlag og principper for tilgangen, samt hvordan samtaler kan analyseres i mindre sekvenser, så opmærksomheden på og åbenheden over for det essentielle i dialogen skærpes. Og med afsæt i egne erfaringer beskriver de, hvordan man kan udvikle en dialogorienteret kultur i den professionelle praksis.
Bogen henvender sig til studerende og praktikere inden for relationsprofessionerne – socialarbejdere, pædagoger, lærere, sygeplejersker, terapeuter, læger og andre behandlere.
Jaakko Seikkula er uddannet klinisk psykolog og familieterapeut og ansat som professor ved psykologisk institut ved Jyväskylä Universitet i Finland. Tom Erik Arnkil er uddannet samfundsforsker og lærer og ansat som forskningsprofessor ved Finlands nationale institut for sundhed og velfærd.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Åben dialog og relationel praksis. Respekt for anderledeshed i øjeblikket

Åben dialog og relationel praksis. Respekt for anderledeshed i øjeblikket