Ægtestand - af Thomasine Gyllembourg (Ebog, Epub, Dansk)

Af: Sten Hansen


Forlag: Skriveforlaget
Format: epub
Type: Ebog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788793308060
Udgave: 1. e-bogs-udgave
Udgivelsesdato: 03-12-2015
Sideantal: 165 Sider
Filtype: epub
Filversion: 2.0
Filformat: Reflowable
Filstørrelse: 1474 KB
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Kort beskrivelse
Dette er først af alt en god historie. Som sådan bør den læses, som sådan fornemmes den skrevet. En historie om kærlighed med dens magt og dens vildveje, en fortælling, der fra første side fængsler med anelse om udfordringer og kampe, der venter dens personer, og som først på de sidste sider gengiver læseren friheden gennem problemernes forløsning. Det er fortræffelig underholdning. Blot er det mere end det.
PRIS
26,60 kr

Levering : Straks (Leveres på e-mail)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Om forfatteren og bogen: Thomasine Gyllembourg – en dansk Jane Austen. Dette er først af alt en god historie. Som sådan bør den læses, som sådan fornemmes den skrevet. En historie om kærlighed med dens magt og dens vildveje, en fortælling, der fra første side fængsler med anelse om udfordringer og kampe, der venter dens personer, og som først på de sidste sider gengiver læseren friheden gennem problemernes forløsning. Det er fortræffelig underholdning. Blot er det mere end det. Om forfatterens liv: Ægtestands forfatter, Thomasine Gyllembourg er velkendt af det danske litterære publikum, men af nutidige læsere mere, fordi hun var mor og svigermor i det berømte Heibergske hjem, end for sit eget forfatterskab. Billedet af hende blot som svigermor yder hende ringe retfærdighed.

Om elskovshistorien: ... Der udviklede sig snart et varmt venskab mellem Thomasine Heiberg og Gyllembourg.

Om landsforvisningen: ... Juleaftensdag 1799 faldt dommen, hvorefter: Translateur Heiberg bør forvises Kongens Riger og Lande.

Om skilsmissen: ... Sjældent har en skilsmissestrid været så intenst formidlet til en videre kreds, næsten aldrig så sublimt.

Om impulsen til fru Gyllembourgs Hverdagshistorier: Det var en aften i 1827 at Johan Ludvig Heiberg, allerede en kendt forfatter og nystartet redaktør af skriftet „Kjøbenhavns flyvende Post", lod sin mor forstå, at han ville have god hjælp af et indlæg fra hende til bladet. Inden hun gik i seng den aften, havde hun skrevet sit brev „Fra en løjtnant til redaktionen af den flyvende Post".

Uddrag af lektørudtalelse fra Dansk Biblioteks Center v/ Bjarni Åkesson Filholm: … lige ved at give efter for en ung poetisk herres forelskelse … en lykkelig slutning … eviggyldig … en klassiker, underholdende.

Anmeldelser (0)