Aftenlys: Dagbog af pårørende til afasiramt Forstør

Aftenlys: Dagbog af pårørende til afasiramt (e-bog, epub)

Af: Joan Margrethe Dansberg

Forlag: Forlaget Lunden
Format: epub
Sprog: Dansk
Dato for udgivelse: 2017-06-26
Udgivelse: 1. ebogsudgave
ISBN-13: 9788799901098
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 362 KB
Filversion: 2.0
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable

Inden for 10 minutter på e-mail

55,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Hvert år rammes over 3.000 mennesker i Danmark af en sproglig funktionsnedsættelse i form af afasi. Det sker som oftest i tilknytning til en blodprop eller blødning i hjernen. Afasi er en erhvervet sprogforstyrrelse, der i varierende grad rammer det at forstå det talte sprog, det at kunne tale samt evnen til at læse, stave og regne. Omkring 25.000 danskere lever med vanskeligheder i form af afasi. Afasi kan ramme alle aldersgrupper, men da kredsløbsproblemer er en hyppig årsag til blodpropper, er det hyppigst ældre, der bliver ramt af afasi.
Er man hårdt ramt af afasi, går det også voldsomt ud over familien. Hvordan er det at leve tæt sammen med en med afasi? Hvilke støttemuligheder findes i Danmark? Hvordan viser afasien sig i hverdagen? Hvordan tackler omgivelserne en med afasi?
Det er noget af det, Joan Dansbergs bog svarer på. Hun er gift med Ole, som fik konstateret en svulst i hjernen. Han gennemgår en operation, der tilsyneladende forløber godt - men der opstår tale- forståelses- og læsevanskeligheder: Ole Har afasi. Ole var tidligere en driftig og udadvendt mand på 60 år, men magtede på grund af svulsten og dens følgevirkninger ikke længere at være leder for den mindre virksomhed, han ejer. Joan, som har kendt Ole i mange år, kan ikke kende sin mand mere. Hun føler sig alene om ansvaret for både Ole og virksomheden men formår alligevel at skrive dagbog om Oles fremskridt - og tilbageskridt gennem et lille års tid.
En velskrevet og ærlig dagbog, hvor man følger en hjerneskadets alvorlige sygdomsforløb set ud fra den nærmeste pårørendes synsvinkel
Lektørudtalelse
Jytte Kjær Schou

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Aftenlys: Dagbog af pårørende til afasiramt

Aftenlys: Dagbog af pårørende til afasiramt