Alkoholmisbrug og social indsats Forstør

Alkoholmisbrug og social indsats (e-bog, epub, drm)

Af: Anne Breumlund

Forlag: Hans Reitzels Forlag
Format: epub, drm
Sprog: Dansk
Sideantal: 256
Dato for udgivelse: 2011-01-21
Udgiver: Hans Reitzels Forlag
Medforfattere: Anne Breumlund, Inger Bruun Hansen
ISBN-13: 9788741254869
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 562 KB
Filversion: 2.0
Kopibeskyttelse: AdobeDRM
Rettigheder: Kopi: 10, Print: 384
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable

Inden for 10 minutter på e-mail

179,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Kulturelt indlejrede forestillinger, tabuer, berøringsangst og manglende åbenhed om problemet skygger for, at vi både kan og tør se alkoholproblemer, når vi møder dem i hverdagen. Det gælder også for professionelle i social- og sundhedssystemerne.


Misbrugsbehandlingen er siden kommunalreformen placeret i de nye storkommuner. Dette giver mulighed for en mere sammenhængende social indsats fra at alkoholproblemet identificeres, ofte i forbindelse med andre sociale problemer, til at der kan tilbydes behandling/støtte til forandring af misbruget.

Alkoholmisbrug og social indsats er en grundbog, som hviler på et helhedssyn på alkoholproblematikken. Helhedssynet indebærer, at socialarbejderen ikke blot undersøger det umiddelbare problem, henvendelsesårsagen, men foretager en bredere afdækning af problemsammenhænge i borgerens familie- og hverdagsliv, og finder de bedste forklarings- og løsningsmodeller på baggrund af forskellige teoretiske forståelser. Mange faktorer og forhold må medtænkes – også borgerens egen opfattelse inddrages.

Alkoholmisbrug og social indsats imødekommer behovet for efteruddannelse af socialrådgiveren i forvaltningen inden for områder som sygedagpenge, kontanthjælp, pensions- og revalidering, handicap, børne- og familieområdet eller på jobcentret, ligesom det gælder pædagoger/socialrådgivere på alle de kommunale dag- og døgntilbud til mange forskellige målgrupper. Den er desuden relevant i undervisningen på de sociale højskoler og pædagogseminarierne.

Inger Bruun Hansen og Anne Breumlund er begge lektorer ved Institut for Sociologi, Socialt arbejde og Organisation, Aalborg Universitet, hvor de underviser på Socialrådgiveruddannelsen og på kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde.


Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Alkoholmisbrug og social indsats

Alkoholmisbrug og social indsats