At eje sandheden (Ebog, Epub, Dansk)

Af: Ellen Strandgaard


Forlag: Eksistensen
Format: epub
Type: Ebog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788741006291
Udgave: 1. Udgave
Udgivelsesdato: 17-09-2019
Sideantal: 278 Sider
Filtype: epub
Filversion: 3.0
Filformat: Reflowable
Filstørrelse: 551 KB
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Kort beskrivelse
Gennem et halv århundrede følger vi tre generationer af kvinder: Mette, Anna og Else, hvis liv udfolder sig parallelt med landets historie.
Formater / udgaver
192,20 kr
116,80 kr
PRIS
116,80 kr

Levering : Straks (Leveres på e-mail)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Mette føder Anna kort før Første Verdenskrigs udbrud på en gård i Sønderjylland, som på det tidspunkt var tysk. Hendes mand undgår at blive indkaldt som soldat, men den gudfrygtige gårdmandsfamilie påvirkes alligevel af krigen og de spor, den sætter. Annas oprørstrang og forestillinger om fremtiden fører hende væk fra Sønderjylland. Hun får arbejde på sindssygehospitalet i Viborg og opdager, at livet kan leves på andre måder. I Silkeborg møder hun Carl Carlsen, der er købmand og forladt af sin kone. De to gifter sig og stifter en ny familie. I ægteskabet med den livlige og stridbare Carl, der udlever sin gudsfrygt på en anden måde end Annas forældre, må hun give afkald på sin ungdomsdrøm. Det fjerde barn i rækken er Else. Familien flytter til Sønderjylland, og Anna kommer tilbage til sin hjemegn. I takt med det spirende ungdomsoprør og det voksende udsyn til verden længes Else væk og rejser til København.

Familiekrøniken om de tre kvinder er med til at tegne billedet af et land og en verden i forandring. Det hele ændrer sig: hjem og børn, ægteskab og arbejde, og Gud. Hver generation får sine udfordringer, og hver generation forsøger på ny at finde sandheden om livet.

Anmeldelser (0)