Brændevin og roser Forstør

Brændevin og roser (e-bog, epub)

Af: Theodor Kallifatides

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: epub
Sprog: Dansk
Sideantal: 140
Dato for udgivelse: 2015-07-10
Udgiver: Lindhardt og Ringhof
Oversætter: Anne Marie Bjerg
ISBN-13: 9788711441749
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 809 KB
Filversion: 3.0
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable

Inden for 10 minutter på e-mail

87,10 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

"Den telefonsamtale jeg havde frygtet i omkring atten år kom om aftenen den femtende februar 1982" 
Sådan indleder Alki, en fyrreårig forfatter af græsk herkomst, sin historie om sin fars liv og død. Det er Alkis’ bror fra Athen, der ringer og fortæller, at deres far er alvorligt syg. Alki rejser derfor til Athen, men da han når frem, er hans far allerede død. Det viser sig, at faderen har efterladt ham et blåt stilehæfte med notater og erindringer fra sit lange liv. Faderen som blev tvunget til at emigrere tre gange af politiske begivenheder: 1. Verdenskrig, 2. Verdenskrig og den græske Borgerkrig, som fulgte efter. Faderen som måtte bygge et liv og en tilværelse op fra grunden tre gange, og som forblev sin socialistiske overbevisning tro, trods fængsel, tortur, foragt og fattigdom. Faderen, som aldrig blev træt og som bevarede sit livsmod og sin humor ind i det sidste, kommer for Alkis til at stå som et ideal af en mand. Samtidig fremstår det græske familieliv med dets menneskelige værdier og varme som et korrektiv og en kontrast til det køligere, tilsyneladende velordnede, moderne velfærdssamfund og familieliv.
Fortællerens dobbelte identitet og dobbelte nationale tilhørsforhold giver bogen en tragisk spænding, der udmøntes i komisk-satiriske optrin og i skildringer af menneskelig værdighed på trods af umulige livsvilkår.
Theodor Kallifatides er en græskfødt svensk forfatter, der kom til Sverige i 1964. Her startede han som avisbud og opvasker samtidig med, at han læste filosofi på universitetet. Kallifatides har skrevet bøger i mere end 30 år, og har mange udgivelser bag sig.
Som emigrant har han oplevet sammenstødet mellem to kulturers værdinormer og livsopfattelse. Et bærende tema i Kallifatides forfatterskab er derfor emigrantens endeløse følelse af hjemløshed.
Ud over at være prisbelønnet forfatter er Kallifatides i dag en kendt, ivrig og respekteret samfundsdebattør og litteraturkritiker.
Han debuterede som lyriker i 1969. Gennembruddet kom med den selvbiografiske trebindsroman "Bønder og Herrer", som skildrer 2. Verdenskrig og den efterfølgende tragiske borgerkrig i Grækenland. Handlingen i romanen "Lysternes herre" er henlagt til antikkens Grækenland, og her modstilles mandlig, destruktiv krigslyst og kvindelig kærlighed og klogskab.
I de produktive år efter årtusindskiftet har han også udgivet tre anmelderroste romaner, der knytter an til krimigenren heriblandt "En simpel forbrydelse" og "Den sjette Passager".
Størstedelen af Kallifatides bøger er oversat til flere forskellige sprog, og han har vundet mange flotte priser.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Brændevin og roser

Brændevin og roser