Brorson: Sjælens digter Forstør

Brorson: Sjælens digter (e-bog, epub)

Af: Bente Bramming

Forlag: Kristeligt Dagblads Forlag
Format: epub
Sprog: Dansk
Sideantal: 613
Dato for udgivelse: 2015-06-22
Illustrator: Suste Bonnén, Adam Garff
Medforfattere: Bente Bramming, Torben Bramming
ISBN-13: 9788774672531
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 25552 KB
Filversion: 3.0
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable
Indsigtsfuld bog om Hans Adolph Brorson, pietismen og oplysningstiden af to af landets fremmeste Brorson-kendere. Bogen er smukt illustreret med fotos af Suste Bonnén og Adam Garff.

Flere detaljer

Inden for 10 minutter på e-mail

140,20 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Indsigtsfuld bog om Hans Adolph Brorson, pietismen og oplysningstiden af to af landets fremmeste Brorson-kendere. Bogen er smukt illustreret med fotos af Suste Bonnén og Adam Garff. Hans Adolph Brorson levede det meste af sit liv ved Vadehavet i Sydjylland, langt fra det imposante København. Men netop disse flækker var i begyndelsen af 1700-tallet kraftcentre i kirkens og samfundets udvikling, og Brorson kom til at leve side om side med personligheder, der hver især prægede digtning, teologi, pædagogik og politik i oplysningstiden. Selv var han som centrum i den pietistiske bevægelse en stor inspirator, hvis påvirkning rækker helt op i vor tid. Som ingen anden i dansk digtning har Brorson sat ord på sjælens kampe, fryd og fred. Ved at koble beskrivelser af de steder, hvor Brorson levede, med den enorme salmeskat, han efterlod, tegner Bente og Torben Bramming et indlevet portræt af en af dansk digtnings allerstørste stemmer. Bente Bramming (f. 1965) er teolog og ph.d. i kunsthistorie, museumsinspektør på Ribe Kunstmuseum og medforfatter til flere bøger.Torben Bramming (f. 1964) er teolog med speciale i kirkehistorie og forfatter til en række bøger om bl.a. Brorson og Ribes historie.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Brorson: Sjælens digter

Brorson: Sjælens digter

Indsigtsfuld bog om Hans Adolph Brorson, pietismen og oplysningstiden af to af landets fremmeste Brorson-kendere. Bogen er smukt illustreret med fotos af Suste Bonnén og Adam Garff.