Compañia: Erindringsbilleder 1 (Ebog, Epub, Dansk)

Af: Elsa Gress


Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: epub
Type: Ebog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788711738160
Udgivelsesdato: 26-09-2017
Udgiver: Lindhardt og Ringhof
Sideantal: 402 Sider
Filtype: epub
Filversion: 3.0
Filformat: Reflowable
Filstørrelse: 962 KB
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Formater / udgaver
217,50 kr
66,50 kr
PRIS
66,50 kr

Levering: Straks (Leveres på e-mail)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

Beskrivelse

"Compañia" er tredje og sidste del af Elsa Gress‘ erindringer om sit begivenhedsrige liv. Bøgerne tegner et billede af en kvindelig og kunstnerisk vækstproces fra barndommens nomadetilværelse over læreårene til livet som skribent og åndelig jordemoder i de kulturelle miljøer, hun begik sig i. I "Compañia" husker Elsa Gress tilbage på 1950‘erne, som hun til dels tilbragte USA, og hvordan hun sammen med sin mand, den amerikanske maler Clifford Wright, skabte "Decentret" i Glumsø på Sjælland og Marienborg på Møn.
Elsa Gress (1919-1988) debuterede dobbelt med essaybindet "Strejftog" (1945) og romanen "Mellemspil" (1947) om efterkrigsårenes rodløse eksistenser. Ud over de ofte selvbiografiske romaner skrev hun noveller, hørespil, journalistik og oversættelser, og et studieophold i 1952 i USA gjorde hende desuden til formidler af amerikansk kultur. Med sin intellektuelle nysgerrighed og sin livsform som "polymedium" blev Elsa Gress inkarnationen af den frie kunstner og kritiker, på én gang hudløs, hårdtslående og generøs.

Elsa Gress‘ erindringer består af bøgerne "Mine mange hjem", "Fuglefri og fremmed" og "Compañia". Hvert bind afdækker en bestemt periode i forfatterens liv.

Anmeldelser (0)