Daniel-Daniela (E-bog, Epub, Dansk)

Af: Karl Larsen

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: epub
Sprog: Dansk
Sideantal: 112
Dato for udgivelse: 2016-11-04
Udgiver: Lindhardt og Ringhof
ISBN-13: 9788711663134
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 208 KB
Filversion: 3.0
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable
PRIS
60,70 kr

Levering: Straks (leveres på e-mail)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Egentlig var bogen allerede skrevet færdig og klar til udgivelse i 1904 men udkom først i 1922 – Danmarks første queer-roman "Daniel-Daniela", og det er ikke uden undren og distance Karl Larsen går til emnet homo- og transseksualitet. Alligevel fortæller han Daniel Conrad Bremers dagbogshistorie fuld af bekendelser, frugtesløse forelskelser, knitrende silke og chaiselonguer.
Forud for udgivelsen tilføjede man et videnskabeligt efterskrift om homoseksualitet ved Oluf Thomsen, der skulle tage brodden af det i sin tid stærkt kontroversielle emne.
Karl Larsen (1860-1931) var dansk forfatter, men født og opvokset i det nuværende Sydslesvig/Rendsborg. I sin samtid regnedes Larsen blandt Det moderne gennembruds og 1890‘ernes store prosaister og debattører. I dag er både hans skønlitterære virke og hans rolle som en nærmest konfliktsøgende samfundsdebattør gledet i baggrunden. Larsens værk var præget af kærlighed til datidens tyske krigsmentalitet, og det blev udfoldet i forsvaret for nationalmilitarismen i bl.a Dommens Dag (1908) og Japansk Aand (1909). Det skadede hans popularitet, som ellers var vokset med Københavnerbøgerne Udenfor Rangklasserne (1896) og romanerne Kresjan Vesterbro (1897) og I det gamle Voldkvarter (1899).

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Daniel-Daniela

Daniel-Daniela