Dansen i Genève (E-bog, Epub, Dansk)

Af: Hans Jakob Helms

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: epub
Sprog: Dansk
Sideantal: 28
Dato for udgivelse: 2019-01-09
Udgiver: Lindhardt og Ringhof
ISBN-13: 9788726088540
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 188 KB
Filversion: 3.0
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable
Formater / udgaver
PRIS
60,70 kr

Levering : Straks (leveres på e-mail)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

"Bagefter hørte jeg ham tale om sit lands afhængighed af fiskerirettens 200 sømil overfor de andre landes begær efter de dybe haves mineralske ressourcer. Jeg hørte om kampen mod de fremmede skibe på landets fiskeribanker, om territoriale stridigheder i de isdækkede have og om hvalerne, som nu skulle gøres til oceanernes hellige køer. Men jeg kunne ikke koncentrere mig, for jeg vidste, at der var noget, jeg ikke havde forstået."
Historien "Dansen i Genève" tager os med ind i den internationale kampzone om fredning af hvalerne og magten over verdens have. Den unge nystartede embedsmand følger den garvede diplomat og operasanger, der lærer ham at læse de internationale intrigers partiturer og afkode de skjulte dagsordener, men også at mestre de første trin i denne internationale dans.
"Dansen i Genève" er oprindeligt en del af novellesamlingen af samme navn. Samlingens noveller kan læses hver for sig, men læst i forlængelse af hinanden spejler de et udviklingsforløb, hvor hovedpersonen efterhånden kommer til en dybere forståelse af de dagsordener og intriger, der skaber den internationale verdensorden – og lærer at danse med dem. Den danske forfatter Hans Jakob Helms blev født i Østgrønland i 1949. Som forfatter trækker Helms på sit indgående kendskab til Grønland, sin mangeårige erfaring som embedsmand i både Grønland og Danmark, og som deltager i møder og forhandlinger over hele verden. Han debuterede som forfatter i 1977 med miljøkrimien Giftpølen og har sidenhen udgivet en lang række anmelderroste bøger – senest bogen Hold da kræft mand, der er en personlig beretning om livet med prostatakræft.

Anmeldelser (0)