Forstør

Dansk Sociologis historie: Et politiseret fag gennem brud og kontinuitet (e-bog, pdf, drm)

Af: Finn Hansson

Forlag: Samfundslitteratur
Format: pdf, drm
Sprog: Dansk
Sideantal: 440
Dato for udgivelse: 2012-01-11
Udgivelse: 1
Udgiver: Forlaget Sociologi
Medforfattere: Finn Hansson, Kurt Aagaard Nielsen
ISBN-13: 9788787811866
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 11251 KB
Kopibeskyttelse: AdobeDRM
Rettigheder: Kopi: 10, Print: 660
Bogtype: Ebog
Filtype: pdf
Antologien henvender sig til sociologsamfundet og andre med interesse i teorihistorie og fagudvikling. Antologien kan læses som et næsten dækkende patschwork, for dem der ønsker at tilegne sig et bredt billede af faget.

Flere detaljer

Inden for 10 minutter på e-mail

68,75 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Denne bog er det første større værk om dansk sociologis historie. Hver forfatter har fået i opdrag at skrive en periodefremstilling, der som minimum skulle præsentere centrale sociologiske produktioner og forskningsområder, synliggøre samfundsmæssige og sociale kontekster for sociologisk forskning (og undervisning) og give nogle personlige bud på bærekraften i forskellige forskningsaktiviteter. Bogens kapilter er: Torben Agersnap: ”Sociologi i Danmark før 1950”. Bjarne Andersson & Andrzej Dabrowski: ”Sociologiens akademiske, administrative og kommercielle felter 1950-1970”. Lise Drewes Nielsen: ”‘Sociologer kan skam bruges’ Fra studenteroprør til profession i 70’erne”. Jørn Falk & Allan Madsen: ”Oligarker og rebeller samt kampen om de symbolske kapitaler”. Finn Hansson & Kurt Aagaard Nielsen: ”Vejen til nedlukning af de sociologiske institutter”. Kjeld Høgsbro: ”Fra socialteknologi til udviklingsprogrammer. Udviklingen i 80’ernes og 90’ernes sociologiske socialforskning”. Lars Hulgård & John Andersen: ”90’ernes sociologi: På vej mod en ny stor fortælling?” Rundbordssamtale mellem John Andersen, Thomas Boje, Lis Højgård, Karin Mathiesen, Lars Hulgård, Carsten Strøby Jensen og Kurt Aagaard Nielsen Antologien henvender sig til sociologsamfundet og andre med interesse i teorihistorie og fagudvikling. Antologien kan læses som et næsten dækkende patschwork, for dem der ønsker at tilegne sig et bredt billede af faget. De enkelte artikler kan læses uafhængigt af hinanden, men vi understreger,at der er en bærende ide i sammensætningen af forfatterkredsen,og at vi trods heterogeniteten i bidragene ser dem som dele af et samlet helhedsbillede af dansk sociologi.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Dansk Sociologis historie: Et politiseret fag gennem brud og kontinuitet

Dansk Sociologis historie: Et politiseret fag gennem brud og kontinuitet

Antologien henvender sig til sociologsamfundet og andre med interesse i teorihistorie og fagudvikling. Antologien kan læses som et næsten dækkende patschwork, for dem der ønsker at tilegne sig et bredt billede af faget.