De indfødte som den hvide mand så dem (E-bog, Epub, Dansk)

Af: Carsten Overskov

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: epub
Sprog: Dansk
Sideantal: 119
Dato for udgivelse: 2019-01-09
Udgiver: Lindhardt og Ringhof
ISBN-13: 9788726080124
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 395 KB
Filversion: 3.0
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable
PRIS
60,70 kr

Levering: Straks (leveres på e-mail)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

"Vi gav dem så endnu flere glasperler og små klokker til jagtfalke. Og de både gav og tog med den største fornøjelse, men alt i alt fandt jeg dem ynkelige.
De kunne sikkert blive gode tjenere, for de er rappe og hurtige til at gentage, hvad der bliver sagt til dem. Jeg tror, man nemt kunne gøre dem kristne, for det så ikke ud til, at de havde nogen tro selv.
Om Gud vil, skal jeg tage seks af dem med hjem, så de kan lære at tale."
Sådan skrev Columbus i sin logbog om de indfødte på Bahamas i 1492. Carsten Overskovs bog er fyldt med lignende citater fra de store opdagelsesrejsende, missionærerne, videnskabsmændene, polarforskerne og bjergbestigerne, der fortæller om deres indtryk af de indfødte, som er så anderledes end dem selv og end noget, de nogensinde kunne forestille sig. Carsten Overskov (1946-2015) var en dansk journalist og forfatter. I løbet af sin karriere arbejdede Carsten Overskov blandt andet som journalist for Politiken og Danmark Radio, hvor han i mange år var tilknyttet Børneradio. Carsten Overskov har både skrevet børne- og ungdomsbøger, undervisningsmateriale og manuskripter til tv-serier.

Anmeldelser (0)