Den amerikanske epoke: Fra kold krig til krig mod terror Forstør

Den amerikanske epoke: Fra kold krig til krig mod terror (e-bog, pdf)

Af: Jacob Jensen

Forlag: Movastone
Format: pdf
Sprog: Dansk
Sideantal: 306
Dato for udgivelse: 2011-12-01
Udgivelse: 2.
Redaktion: Dorthe Andersen
Bearbejdning: Dorthe Andersen
Medforfattere: Jacob Jensen, Jacob Jensen
ISBN-13: 9788799067930
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 1500 KB
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: pdf
Kritisk gennemgang og diskussion af historien og motiverne bag USAs interventionspolitik fra 2. verdenskrig til krigen mod terror.

Flere detaljer

Inden for 10 minutter på e-mail

82,50 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Når USA går i krig, finder lederne altid en begrundelse. Vietnam-krigen og besættelsen af Irak har vist sig at være påbegyndt med opdigtede begrundelser: Tonkin-episoden fandt ikke sted, og Irak havde ikke masseødelæggelsesvåben. Andre krige blev påbegyndt på grundlag af krigshandlinger, som CIA havde forhåndskendskab til, men undlod at forhindre, fordi de gav USA de ønskede begrundelser for deres egne planlagte offensiver. Saddam Husseins angreb på Kuwait og Osama bin Ladens 9/11aktion er eksempler. Metoden blev benyttet af præsident Franklin D. Roosevelt, som havde fuldt kendskab til det kommende japanske angreb på Pearl Harbor. For at få USA ind i 2. Verdenskrig fandt han det ”nødvendigt at handle uærligt for nationens bedste”, som en historiker sagde. Henry Kissinger mener, at Roosevelts handling retfærdiggør, at senere præsidenter benytter samme metoder til at engagere USA i krige. Det er holdningen bag den interventionspolitik, der har præget mere end 6 årtiers verdenshistorie domineret af den amerikanske supermagt.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Den amerikanske epoke: Fra kold krig til krig mod terror

Den amerikanske epoke: Fra kold krig til krig mod terror

Kritisk gennemgang og diskussion af historien og motiverne bag USAs interventionspolitik fra 2. verdenskrig til krigen mod terror.