Den blege ridder: - fortællinger fra "Prometheus" Forstør

Den blege ridder: - fortællinger fra "Prometheus" (e-bog, epub)

Af: Adam Oehlenschläger

Forlag: eBibliotek 1800
Format: epub
Sprog: Dansk
Sideantal: 156
Dato for udgivelse: 2006-06-05
Redaktion: Kim N. Jensen
Bearbejdning: Kim N. Jensen
ISBN-13: 9788779791107
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 233 KB
Filversion: 2.0
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable
Noveller: Den blege ridder, Den gale Uglspeil, De tvende jernringe, Den italienske digter blandt de vilde, Digterbesøget og Den billige kunstdommer.

Flere detaljer

Inden for 10 minutter på e-mail

41,25 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Oehlenschläger udgav i 1830'erne tidsskriftet "Prometheus", der blandt andet indeholdt de kortere fortællinger eller noveller, der her er samlet:

Den blege ridder - Rane og Else synes bestemt for hinanden, da en hjemvendt tempelridder, der er undsluppet den franske kong Philips efterstræbelser, kommer imellem.

Den gale Uglspeil - borgersønnen Lukas elsker adelsfrøkenen Rosa, hvis formynder ikke ønsker et ægteskab mellem de to. En galning, der indbilder sig at være Tile Uglspeil, hjælper med at bringe alt på sin rette plads.

De tvende jernringe - halvbrødrene Francesco og Lorenzo er hinandens modsætninger og kommer ofte op at toppes. En sigøjnerske forærer dem hver en lakeret jernring, der skal minde dem om, at de hver for sig kun har een broder i livet. Men agter de det ikke, vil engang synet af broderens ring styrte forbryderen i fortvivlelsens afgrund.

Den italienske digter blandt de vilde - en italiensk digter forliser under en rejse i et koldt, nordisk land, hvor han må tilbringe resten af livet hos et vildt og krigerisk folk.

Digterbesøget - skildring af digteren Herman Wessels (fiktive) besøg hos den gamle Johannes Ewald.

Den billige kunstdommer - den unge Vinfred kommer omkring i verden, men må sande, at livets mening findes i det jævne og dagligdags, ikke på højderne.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Den blege ridder: - fortællinger fra "Prometheus"

Den blege ridder: - fortællinger fra "Prometheus"

Noveller: Den blege ridder, Den gale Uglspeil, De tvende jernringe, Den italienske digter blandt de vilde, Digterbesøget og Den billige kunstdommer.