Den europæiske labyrint Forstør

Den europæiske labyrint (e-bog, pdf)

Af: Henning A. Jørgensen

Forlag: Saxo.com
Format: pdf
Sprog: Dansk
Dato for udgivelse: 2013-02-11
ISBN-13: 9788740459074
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 5077 KB
Kopibeskyttelse: Ingen
Bogtype: Ebog
Filtype: pdf

Inden for 10 minutter på e-mail

206,25 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Den europæiske labyrint har undertitlen “systemteoretisk puslespilsmodel samler brikkerne fra Europas historie”.
Dette antyder, at der er tale om et ambitiøst projekt, der handler om at beskrive og om muligt forklare europæisk historie som en form for systemudvikling. Dette gøres ved at inddele det historiske forløb i en række epoker, der har hver sit kulturområde som udviklingsmæssig basis.
Efterhånden som flere af disse kulturområder har leveret deres klassiske bidrag til udviklingen af europæisk civilisation, så fremtræder der også et mere komplekst samspil mellem forskellige europæiske kulturer. Dette samspil beskrives ved brug af politiske og økonomiske såvel som filosofiske og religiøse begreber og ideer, men der opstilles også en samlende model (uden brug af matematik), hvor de forskellige epoker ses som faser i konstruktionen af et overordnet civilisatorisk system.
Gennemgangen føres helt frem til nutiden, og selv om europæisk civilisation opfattes som et langt mere omfattende begreb end EU, så overvejes det, om EU kan få en art styrende rolle i forbindelse med en videre civilisatorisk udvikling.
Bogen beskriver imidlertid også en udviklingsmæssig dynamik, som bl.a. har ført til dannelsen af netop EU, og overvejer en eventuel fortsættelse af denne dynamik, hvorved der kan påpeges nogle retninger og sammenhænge, der må indarbejdes i et sådant projekt, hvis ikke det senere skal falde fra hinanden.
Herudover giver bogen en antydning af et samspil mellem europæisk civilisation og andre såvel ældre som yngre civilisationer.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Den europæiske labyrint

Den europæiske labyrint