Dilemmaer: modstridende og dog samhørende idealer (Ebog, Epub, Dansk)

Af: Andreas Simonsen


Forlag: Forlaget AS Tænkefonden
Format: epub
Type: Ebog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788799851706
Udgivelsesdato: 21-10-2015
Filtype: epub
Filversion: 2.0
Filformat: Reflowable
Filstørrelse: 860 KB
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Kort beskrivelse
I denne bog ses dilemmaer i sammenhæng med en fundamental tosidighed i menneskets væsen og vilkår. Det er en tosidighed som har optager Europæiske tænkere i hver generation siden Sokrates. Således ser vi det i nutiden med Niels Bohrs komplementaritetsfilosofi og hele eksistenstænkningen. Velegnet til undervisning i Gymnasieskolens filosofi- og religionsundervisning. Velegnet til studiekredse.
Formater / udgaver
48,20 kr
PRIS
48,20 kr

Levering : Straks (Leveres på e-mail)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

I Hverdagen oplever vi ofte, at to på hver sin måde gode og positive holdninger kommer i konflikt med hinanden. • Hvordan skal vi afbalancere sandfærdighed og skånsomhed? • Skal man tale sandt i alle situationer? Det er etiske konflikter af denne art, Andreas Simonsen behandler i sin bog; Han fremstiller og analyserer dilemmaerne, og han fremstiller især deres paradoksale karakter: or de konfliktende idealer hører ved nærmere tænkning sammen. I praksis udelukker de ofte hinanden (tænk på hele begrebet nødløgn i politik), men i princippet viser det sig lige så ofte, at de forudsætter hinanden.

I denne bog ses dilemmaerne i sammenhæng med en fundamental tosidighed i menneskets væsen og vilkår. Det er en tosidighed som har optager Europæiske tænkere i hver generation siden Sokrates. Således ser vi det i nutiden med Niels Bohrs komplementaritetsfilosofi og hele eksistenstænkningen. I sin idehistoriske gennemgang retter Andreas Simonsen søgelyset mod sådanne dilemmaer og påviser på sin karakteristisk pædagogiske måde den sammenhængskraft, der viser sig i vores kulturs livssyn og livsholdning, når den er bedst. Den er faktisk mulig at bruge som grundlag for vores praksis.

Anmeldelser (0)