En apostel (E-bog, Epub, Dansk)

Af: Johannes Jørgensen

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: epub
Sprog: Dansk
Sideantal: 107
Dato for udgivelse: 2017-11-23
Udgiver: Lindhardt og Ringhof
ISBN-13: 9788711671641
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 1722 KB
Filversion: 3.0
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable
PRIS
60,70 kr

Levering: Straks (leveres på e-mail)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Katolske helgener og missionærers biografier og levnedsbeskrivelser havde Johannes Jørgensens hovedinteresse i den sene del af hans omfattende forfatterskab.
I "En apostel" portrætterer Jørgensen den berømte flamske missionær og præst Joseph de Veuster, kaldet Fader Damien (1840-89). Veuster viede sit liv til de spedalske på den hawaiianske ø Molokai, hvor de var blevet sendt i isolation. Uheldigvis blev Veuster selv smittet og døde – som "godgørenhedens martyr". I 2009 blev han udråbt til helgen af Pave Benedict XVI.
Forfatteren Johannes Jørgensen (1866-1956) blev født i Svendborg. Han flyttede til København og senere til udlandet, men vendte hjem til fødebyen som kendt forfatter af store rejseberetninger, digte og særligt helgenbiografier. Johannes Jørgensen konverterede til katolicismen og er især i Italien kendt for sin biografi om Frans af Assisi. I sin samtid var Jørgensen anerkendt som digter og symbolist ligesom hans samtidige Viggo Stuckenberg og Sophus Claussen, mens det kom til store offentlige konfrontationer mellem Claussen og Jørgensen i diskussionen af, hvad symbolismen er og rummer. Jørgensens religiøse etos kom på tværs af Claussens poetik. Et hovedtema i katolske Jørgensens omfattende forfatterskab er menneskets splittelse mellem kønsdriften og higen efter Gud og evigheden.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

En apostel

En apostel