En fantastisk nat Forstør

En fantastisk nat (e-bog, epub)

Af: Stefan Zweig

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: epub
Sprog: Dansk
Sideantal: 168
Dato for udgivelse: 2013-05-01
Udgiver: Lindhardt og Ringhof
Oversætter: Helge Kjærgaard
ISBN-13: 9788711389355
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 739 KB
Filversion: 3.0
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable

Inden for 10 minutter på e-mail

60,70 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Stefan Zweig opnåede ikke blot international berømmelse for sine romanbiogafier, også som novellekunstner hører han til de store navne i verdenslitteraturen. I En fantastisk nat er fem af hans bedste noveller samlet:
"Amokløberen" om lægen, der nægter at hjælpe en kvinde til abort og derved indirekte bliver skyld i hendes død, "Den usynlige samling" om den blinde mand, der stadig tror, at han ejer en stor kobbersamling, skønt hans hustru og datter forlængst har måttet sælge den for at skaffe mad samt "Bogmendel" om manden, der er et levende bogkatalog og bliver fuldstændig slået ud af sit sammenstød med den brutale virkelighed. Samlingen rummer desuden "En episode ved Genfersøen" om russeren, der er kommet langt bort fra hjemlandet til en fremmed verden og titelnovellen "En fantastisk nat" hvor baronen, der har været ude af stand til at føle liv, bliver et levende menneske igen.
Stefan Zweig var wiener, født 1881, og debuterede allerede som lyriker i en alder af 20 år. Som lidenskabelig pacifist opholdt han sig under 1. verdenskrig i Schweiz, boede derefter i Salzburg og flygtede efter "Anschluss" til London og derfra videre til Brasilien, hvor han træt, skuffet og nedbrudt over Europas ødelæggelse tog sit eget liv. Med Zweig gik en af mellemkrigstidens største forfattere bort.
Det skrev anmelderne:
"Ligemeget - der er kløgt, fart, underholdning i novellerne og den ofte prøvede aldrig svigtende blanding af kølig overlegenhed og potenseret nobel medfølelse."
- Hans Brix

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

En fantastisk nat

En fantastisk nat