Eurokrisen: Europa mellem pengestyre og folkestyre Forstør

Eurokrisen: Europa mellem pengestyre og folkestyre (e-bog, epub)

Af: Anders Lundkvist

Forlag: Forlaget Hovedland
Format: epub
Sprog: Dansk
Sideantal: 144
Dato for udgivelse: 2013-10-08
ISBN-13: 9788770704076
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 679 KB
Filversion: 2.0
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable
Eurokrisen beskriver hvorledes Eurozonen gennem neoliberale monetære politikker skærper krisen og lader skatteyderne betale for krisen.

Flere detaljer

Inden for 10 minutter på e-mail

Formater / udgaver

Hæftet
165,25 kr
epub
61,90 kr

61,90 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

I bogen forklarer forklarer Anders Lundkvist Eurokrisen, så også ikke-økonomer kan forstå den. Hvordan den er opstået, hvordan den er forløbet og hvordan udsigterne er. Skyldes krisen staternes fråds? Eller skyldes den snarere, at bankerne fik lov at fortsætte uden væsentlige reguleringer og uden samfundsansvar? Hvilken rolle spiller den Europæiske Centralbank? Nedskæringspolitikken og neoliberalismen har, i Nord- såvel som i Syd, gjort ondt værre for skatteyderne og for det store befolkningsflertal, men til gengæld er det en kurs, der har beriget bankerne. De skiftende regeringer har valgt at beskytte finanskapitalen og bankerne gennem de såkaldte ”bankpakker”, hvor skatteyderne med statsstøtte i milliardklassen er blevet pålagt at holde finanskapitalen skadesløs. I perioder overtog bankfolk regeringsledelsen i Italien og Grækenland, og flere og flere centrale økonomiske beslutninger træffes af den Europæiske Centralbank og den Europæiske Domstol. Den herskende politik i Euro-zonen og dens omegn truer derfor ikke blot almindelige menneskers levestandard og beskæftigelse, men også demokratiet – det er i kortform bogens perspektiver – og Anders Lundkvists synspunkter.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Eurokrisen: Europa mellem pengestyre og folkestyre

Eurokrisen: Europa mellem pengestyre og folkestyre

Eurokrisen beskriver hvorledes Eurozonen gennem neoliberale monetære politikker skærper krisen og lader skatteyderne betale for krisen.