Europa: og den grænseløse kærlighed (Ebog, Epub, Dansk)

Af: Jan Patrick Skaarup


Forlag: Forlaget ClaraMundi
Format: epub
Type: Ebog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788793162174
Udgave: 1. ebogsudgave
Udgivelsesdato: 10-07-2019
Sideantal: 193 Sider
Filtype: epub
Filversion: 3.0
Filformat: FixedFormat
Filstørrelse: 1400 KB
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Kort beskrivelse
En bog om kærlighedsflygtninge. I takt med de stadig mere begrænsende og krævende udlændingestramninger, rammes et voksende antal af ganske almindelige danskere, der har forelsket sig i en person fra et et såkaldt tredjeland. Europa og den grænseløse kærlighed er en autentisk beretning om danske Jan og thailandske Nops besværlige færd gennem bureaukratiet. De flyttede til Frankrig for at kvalificere sig til at bo en Danmark. En proces med store økonomiske og følelsesmæssige omkostninger. Alle medlemmer af det danske folketing har modtaget et eksemplar af den trykte version, der udkom i juni 2019
Formater / udgaver
118,50 kr
119,00 kr

Beskrivelse

Europa er i forandring, højrepopulismen i fremmarch, holdningen til indvandrere og flygtninge fra tredjelande har ændret sig gennem årtier, fra tolerance til fremmedfjendske holdninger. Som uskyldige ofre oplever stadig flere indfødte danskere, at deres muligheder for at være sammen med en ægtefælle fra et såkaldt tredjeland, er blevet betydeligt forringede eller besværliggjort af regeringers ekskalerende udlændingestramninger, der ikke kun rammer flygtninge og indvandrere, men således også pæredanskere, der har været så "uheldige" at gifte sig med en person fra et tredjeland. Forfatteren, gift med en thailandsk kvinde, fortæller en gribende beretning om de mange kvaler og bureaukratiske regelsæt, der har kastet parret ud i en malmstrøm af forhindringer, som blandt andet har medført et "eksilophold" i Frankrig. Deres historie er ikke unik i den forstand, tusindvis af dansk/udenlandske familier må flytte til udlandet i håb om at bruge de såkaldte EU-regler. Altsammen i håbet om at kunne vende hjem til Danmark, hvor familie og venner venter, ligeså ramt af udlændingestramningerne.

Journalisten Charlotte Søllner Hernø skriver om bogen "Europa og den grænseløse kærlighed er en gribende, rørende samt oprørende historie fra det virkelige liv om to udsædvanligt stærke og arbejdsomme mennesker, der elsker og vil hinanden, koste hvad det vil."

Signe Kibuuka Hermann, Kulturskribent for Globalnyt skriver ”Europa og den grænseløse kærlighed’ er en historie, som alle 179 nyvalgte politikere efter valget Grundlovsdag efter min mening gerne må få udleveret som noget af det første, når de er blevet stemt ind. Den sætter ord på den konstante usikkerhed, den uigennemtrængelige lovjungle, den urimelige udlændingepolitik, det fjendtlige bureaukrati og den håbefulde kærlighed, som alle dansk-internationale par gennemlever.”

Anmeldelser (0)