Fjorten eventyr og fortællinger Forstør

Fjorten eventyr og fortællinger (e-bog, epub)

Af: B.S. Ingemann

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: epub
Sprog: Dansk
Sideantal: 263
Dato for udgivelse: 2017-01-12
Udgiver: Lindhardt og Ringhof
ISBN-13: 9788711597224
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 1208 KB
Filversion: 3.0
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable

Inden for 10 minutter på e-mail

Formater / udgaver

Hæftet
177,10 kr
epub
60,70 kr

60,70 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

En samling af B. S. Ingemanns fængslende eventyr og fortællinger - inspireret af den tyske romantiske digter E.T.A. Hoffmann. Med tekstudgivelse, efterskrift og noter af Marita Akhøj Nielsen.
Samlingen indeholder: Det høie Spil; Sphinxen; Moster Maria; Det forbandede Huus; Varulven; Glasskabet; Selv-Citationen; Niels Dragon; De fortryllede Fingre; Araberen i Constantinopel; Skolekammeraterne; Den Fremmede; Pulcinellen; De tvende Draaber.
Bernhard Severin Ingemann, 1789- 1862, nationaldigter fra den danske guldalder, der har haft stor betydning for danskernes læselyst, nationalitetsfølelse og for litteraturens udbredelse. Hans store litterære produktion tæller eventyr, historiske romaner, salmer og sange, og især hans historiske romaner, der ikke altid holdt sig til fakta, fik store dele af den danske befolkning til at læse. Men også salmerne kunne samle danskerne; fulde af varme, tryghed og harmoni gav de danskerne en nationalt forankret og tryg fornemmelse i en usikker tid med politisk ustabilitet, statskonkurs og generel landbrugskrise. Litterært bevæger han sig mellem den poetiske realisme med det trygge, nære hverdagsliv i centrum, og så en mere overnaturlig verden fuld af mørke kræfter. Hos Ingemann bliver det imidlertid aldrig rigtig farligt, idet kampen mellem det gode og onde stort set altid falder ud til det godes side. Dette skyldes hans trang til at afdække det uigennemskuelige og igen bevægelsen hen mod realisme.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Fjorten eventyr og fortællinger

Fjorten eventyr og fortællinger