Folk Forstør

Folk (e-bog, epub)

Af: Knud Hjortø

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: epub
Sprog: Dansk
Sideantal: 284
Dato for udgivelse: 2017-03-23
Udgiver: Lindhardt og Ringhof
ISBN-13: 9788711682890
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 283 KB
Filversion: 3.0
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable

Inden for 10 minutter på e-mail

60,70 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

"Danmark har mange provinsbyer og hver har sin forfatter. Men i litteraturen har Hjortø gjort disse provinsbyer til én. Det er denne hans skildrings almengyldighed, der gør "Folk" klassisk." – Jørgen Bukdahl
Knud Hjortø tager os med til en sjællandsk provinsby, der med sin småborgerlighed og evindelige sladder synes at repræsentere enhver provinsby på godt og ondt. Alle mulige forskellige typer lever side om side, men én person er dog for forskellig fra de andre til at kunne tolereres. Byens borgere rotter sig sammen mod den radikale og moderne indstillede lærer Hørslev, der nu kommer til at mærke småborgerligheden hos det selvgode folk på egen krop.
Den danske forfatter Knud Hjortø (1869-1931) blev født ind i en bondeslægt, men begyndte tidligt at dyrke sin interesse for kultur og litteratur. Han studerede filologi, boede et par år i Paris og blev senere lærer på seminariet i Vordingborg. Han debuterede som forfatter med bogen "Syner" i 1899, som fulgtes op af en lang række romaner og novellesamlinger. Selvom Knud Hjortø ikke opnåede stor berømmelse på sin egen tid, er hans bøger senere blev bredt anerkendt for deres udprægede originalitet og spændende menneskeskildringer.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Folk

Folk