Frihed - lighed Forstør

Frihed - lighed (e-bog, epub)

Af: Alexis de Tocqueville

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: epub
Sprog: Dansk
Sideantal: 188
Dato for udgivelse: 2017-09-18
Udgiver: Lindhardt og Ringhof
Oversætter: Ingeborg Buhl
ISBN-13: 9788711732755
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 857 KB
Filversion: 3.0
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable

Inden for 10 minutter på e-mail

60,70 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Franskmanden Alexis de Tocqueville er den tænker, som allertydeligst har gjort opmærksom på de mulige konsekvenser for menneskets frihed, som filosoffen Jean Jacques Rousseaus ideer om demokrati og folkeviljens suverænitet ville kunne få. Tocqueville minder folk om, at politisk og åndelig frihed ikke kan sikres, men bestandigt må tilkæmpes, fordi netop denne frihed gør mennesket i stand til at skabe sin egen undergang.
I "Frihed - Lighed" har Ingeborg Buhl samlet og oversat nogle af Tocquevilles væsenligste tekster fra værkerne "La démocratie en Amérique", "L'ancien régime et la révolution" og "Souvenirs". Særligt "Demokrati i Amerika" er et banebrydende og klassisk værk inden for den politiske filosofi, hvor netop forholdet mellem frihed og lighed bliver diskuteret, og det har siden sin udgivelse i 1835-1840 bevaret sin relevans for analyse af politik, samfundsstrukturer og -idealer.
Alexis de Tocqueville (1805-1859) var en fransk diplomat, historiker, politisk teoretiker og politiker. Han var en årrække udenrigsminister i Frankrig, og han betragtes af mange som den første moderne samfundsforsker. Særligt hans værk "Demokratiet i Amerika" ses som et pionerarbejde inden for sociologi og statskundskab.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Frihed - lighed

Frihed - lighed