Gallerkrigen Forstør

Gallerkrigen (e-bog, epub)

Af: Caius Julius Cæsar

Forlag: HALKYON
Format: epub
Sprog: Dansk
Dato for udgivelse: 2017-01-15
Oversætter: Joh. B Koch
Redaktion: Christian Sand
ISBN-13: 9788793276277
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 1654 KB
Filversion: 3.0
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable

Inden for 10 minutter på e-mail

66,70 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

GALLERKRIGEN eller COMMENTARII DE BELLO GALLICO udgør en samling af Cæsars rapporter til det romerske senat fra år 58 til år 51 f.v.t., hvor Cæsar fungerede som general for de romerske styrker i Gallien (det nuværende Frankrig). Værket består af en samling på i alt otte bøger.
I første bog beskriver Cæsar hovedsageligt Gallien og felttoget mod helvetierne. De følgende bøger indeholder beretninger om felttogene mod veneterne, akvitanerne, germanere og bretonere, samt beskrivelser af invasionen af Britannien og den Galliske opstand. Krigen endte med, at den sidste store galliske leder, Vercingetorix, blev undertvunget i slaget ved Alesia i år 52 f.v.t., hvorefter Gallien blev reduceret til en romersk provins. Foruden at give en detaljeret gennemgang af selve nedkæmpelsen indeholder værket også etnografiske beskrivelser.
Selv om Cæsar fremstiller krigen som et defensivt tiltag mod en ekstern trussel, har motivet for erobringerne i høj grad været knyttet til Cæsars ønske om at skabe et rigt bagland, som kunne virke som magtbase i kampen for kejsermagten i Rom.
GALLERKRIGEN foreligger nu som en uforkortet digitaludgave af Joh. B. Kochs oprindelige oversættelse fra 1922 med søgbart indeks og noter.
Type: E-bog
Filformat: ePub 3.0
Sideantal: 348
Sprog: Dansk
Udgivet: 15. januar 2017
Forlag: Halkyon
ISBN: 9788793276277

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Gallerkrigen

Gallerkrigen