Genforeningen: En lang novelle (Ebog, Epub, Dansk)

Af: Unna Hvid


Forlag: Books on demand
Format: epub
Type: Ebog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788743081494
Udgivelsesdato: 25-02-2020
Udgiver: Books on Demand
Sideantal: 60 Sider
Filtype: epub
Filversion: 2.0
Filformat: Reflowable
Filstørrelse: 122 KB
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Formater / udgaver
83,10 kr
PRIS
83,10 kr

Levering : Straks (Leveres på e-mail)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

"Genforeningen" er Andreas Jensens fortælling om tiden fra han i 1889 bliver vandrelærer i Sønderjylland for at tage kampen op mod fortyskningen af de dansksindedes børn til glæden og euforien i Genforeningsdagene i sommeren 1920, hvor 'Kedde Kryds' kommer til Dybbøl og Broager og mødes af et begejstret folkeoptog. Men sammen med kongen kommer også en gammel bekendt til byen iklædt rød rideuniform.

Bogen er også en kærlighedshistorie om mødet mellem gårdmandsdatteren, Karen, og den russiske krigsfange, Anton. Men Karen er allerede forlovet med Hans, som kæmper for tyskerne på Vestfronten, og måske er der også andre, som har planer for den lille Karen.

"Genforeningen" fortæller historien om Sønderjyllands genforening med Danmark set fra Broagerland og er delvist baseret på lokalhistoriske beretning og kilder.

"Genforeningen" er en lang novelle. Den kan bruges i forbindelse med historieundervisningen i udskoling og ungdomsuddannelse, hvor fortællingen kan være en trigger til at vække nysgerrighed på de historiske begivenheder.

Novellen kan også bruges i danskundervisningen på ungdomsuddannelser, hvor den fx vil kunne læses perspektiverende til noveller som Thomasine Gyllembourg: Den lille Karen (1830) og Steen Steensen Blicher: Sildig Opvaagnen (1828).

Anmeldelser (0)