Havblik midt på dagen: Artikler om litteratur 1952-62 Forstør

Havblik midt på dagen: Artikler om litteratur 1952-62 (e-bog, epub)

Af: Thorkild Hansen

Forlag: Gyldendal
Format: epub
Sprog: Dansk
Sideantal: 303
Dato for udgivelse: 2017-03-20
Udgivelse: Edition 1
ISBN-13: 9788702198058
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 12458 KB
Filversion: 3.0
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable

Inden for 10 minutter på e-mail

41,25 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Et udvalg af forfatterens anmeldelser, portrætartikler og interviews fra Information 1952-1962, omhandlende bl.a. samtidige og ældre danske og skandinaviske forfattere samt forfattere fra andre litteraturer.
Efter i 1952 at være vendt hjem fra Paris blev Thorkild Hansen ansat på dagbladet Information, hvor han hovedsagelig arbejdede som litteraturanmelder; og i løbet af de ti år, der gik, før han forlod bladet, skrev han om en lang række af tidens vigtigste forfattere og deres værker.

Thorkild Hansns hovedområde som anmelder var prosaen, den danske som den udenlandske, især den franske; men også en del litteraturkritik og -historie landede på hans bord, samt rejsebøger og andre skildringer fra verden uden for Danmark. Herudover interviewede han med stor lydhørhed forfattere fra både ind- og udland.

Havblik midt på dagen består af anmeldelser, portrætartikler og interview, samlet i tre grupper: om danske/skandinaviske forfattere, stort set jævnaldrende med Thorkild Hansen, fx Thorkild Bjørnvig, Klaus Rifbjerg og Peter Seeberg; om ældre og nyere klassikere fra Norden, Martin A. Hansen, Paul la Cour, Eyvind Johnson m.fl. og om både ældre og samtidige forfattere fra lande uden for Skandinavien, fra Cervantes til Albert Camus og Samuel Beckett.

De udvalgte tekster giver både et indtryk af Thorkild Hansens fremragende evner som litteraturlæser og -formidler og et signalement af 50’ernes litterære klima.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Havblik midt på dagen: Artikler om litteratur 1952-62

Havblik midt på dagen: Artikler om litteratur 1952-62