Havets rytter (Ebog, Epub, Dansk)

Af: Dorothea Petersen


Forlag: Forlaget Mellemgaard
Format: epub
Type: Ebog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788793395657
Udgave: 1.
Udgivelsesdato: 16-10-2015
Sideantal: 206 Sider
Fagredaktør: Simon Buchholtz
Filtype: epub
Filversion: 3.0
Filformat: Reflowable
Filstørrelse: 2192 KB
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Kort beskrivelse
Beboerne i byen Rungholt på den nordfrisiske ø Strand lever et syndigt og gudløst liv. En mørkklædt rytter opsøger øens præst i kirken og varsler, at en voldsom stormflod endnu samme nat vil sønderrive Strand og udslette Rungholt. Han opfordrer præsten til øjeblikkeligt at forlade øen og bringe sig i sikkerhed på fastlandet. Få timer senere hærges Strand af Grote Mandränke, og flere tusinde mennesker omkommer. Omkring 600 år senere dukker rytteren op igen. Mennesker, der møder ham er skræmte. Hvem er han? Hvad vil han? Eller er han blot et sansebedrag? Havets rytter er inspireret af virkelige hændelser ved Vadehavet.
Formater / udgaver
113,00 kr
PRIS
113,00 kr

Levering : Straks (Leveres på e-mail)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Beboerne i byen Rungholt på den nordfrisiske ø Strand lever et syndigt og gudløst liv. En mørkklædt rytter opsøger øens præst i kirken og varsler, at en voldsom stormflod endnu samme nat vil sønderrive Strand og udslette Rungholt. Han opfordrer præsten til øjeblikkeligt at forlade øen og bringe sig i sikkerhed på fastlandet. Få timer senere hærges Strand af Grote Mandränke, og flere tusinde mennesker omkommer.

Omkring 600 år senere dukker rytteren op igen. Mennesker, der møder ham er skræmte. Hvem er han? Hvad vil han? Eller er han blot et sansebedrag?

Havets rytter er inspireret af virkelige hændelser ved Vadehavet.

Uddrag af bogen: Omkring hundrede skridt fra fastlandet stormede en mørkklædt skikkelse på en grå skimmel lydløst forbi ham. Hauke mærkede rytterens flagrende kappe strejfe sin skulder. Rytteren så sig et kort øjeblik tilbage, fjernede en flis af hætten fra panden, og deres øjne mødtes. Hauke så ind i et par brændende øjne i et blegt, gråskægget ansigt. Han genkendte rytteren, der havde opsøgt ham i kirken. ”Vent på mig, fremmede. Hvad er det, du vil mig? Hvem sendte dig til Rungholt? Fortæl mig, hvem du er.” Han fulgte efter rytteren, der i vild fart fortsatte ind mod land og red over diget uden at reagere på Haukes mange tilråb. Hauke så rytter og hest forsvinde bag diget.

Om forfatteren: DOROTHEA PETERSEN er født i 1944 i Sydslesvig og uddannet cand. scient. I 2001 var hun medforfatter til Mit Barn Døde. I 2010 modtog hun en særlig pris i konkurrencen Det fortællende Europa for fortællingen At finde et sprog. I 2012 udkom hendes erindringsbog Parallelle verdener – at finde et ståsted imellem to kulturer.

Anmeldelser (0)