Historien om en mor: H.C. Andersens egen mor (Ebog, Epub, Dansk)

Af: Svend Erik Sørensen


Forlag: Forlaget Mellemgaard
Format: epub
Type: Ebog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788793328433
Udgave: 1.
Udgivelsesdato: 25-03-2015
Fagredaktør: Jens Eichler Lorenzen
Sideantal: 233 Sider
Filtype: epub
Filversion: 2.0
Filformat: Reflowable
Filstørrelse: 3782 KB
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Kort beskrivelse
Anne Marie var en pige, som alle andre børn ikke ville lege med, for hun var et uægte barn; en bastard, som ingen rettigheder havde. Hun gik ikke i skole og lærte aldrig nogensinde at læse. Hendes mor kom i fængsel på grund af løsagtighed, og Anne Marie selv fik to børn, hvoraf det ene, Karen, blev luder og gik helt til bunds, imens det andet, Hans Christian, blev en af verdens største digtere. I dag er hun kendt over hele verden som H.C. Andersens mor, for hun blev om nogen ”kvinden i hans liv”, og dukker op utallige steder i hans digtning lige fra Hun duede ikke til Den lille pige med svovlstikkerne. Svend Erik Sørensen har fundet nye kendsgerninger om hendes liv frem og sat dem sammen til Historien om en mor, en roman, som beviser, at virkeligheden så langt overgår fantasien.
Formater / udgaver
151,00 kr
90,40 kr
PRIS
90,40 kr

Levering : Straks (Leveres på e-mail)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Anne Marie var en pige, som alle andre børn ikke ville lege med, for hun var et uægte barn; en bastard, som ingen rettigheder havde. Hun gik ikke i skole og lærte aldrig nogensinde at læse. Hendes mor kom i fængsel på grund af løsagtighed, og Anne Marie selv fik to børn, hvoraf det ene, Karen, blev luder og gik helt til bunds, imens det andet, Hans Christian, blev en af verdens største digtere. I dag er hun kendt over hele verden som H.C. Andersens mor, for hun blev om nogen ”kvinden i hans liv”, og dukker op utallige steder i hans digtning lige fra Hun duede ikke til Den lille pige med svovlstikkerne.

Svend Erik Sørensen har fundet nye kendsgerninger om hendes liv frem og sat dem sammen til Historien om en mor, en roman, som beviser, at virkeligheden så langt overgår fantasien.

Uddrag af bogen Så blev det vinter og koldt, og de kunne ikke længere bo på gården, fordi der ikke længere var arbejde til moren. Og selv om det blæste og sneede, måtte de gå og gå. – Du skal nok få varmen, når du kommer hen til moster! blev moren ved at sige. – Nu er der snart ikke ret langt. Og det blev moren ved med at sige, selv om de gik og gik og gik. – Du bliver nødt til selv at gå for at holde varmen – nu er vi der snart! Siden kunne Anne-Marie slet ikke huske, at de var nået frem, men hun vågnede op og var meget syg. De var i et rigtigt hus, og hun lå ved skorstenen i et køkken. Den fremmede kvinde var hendes moster, fik hun at vide. Det var morens storesøster, og ikke så sjældent skældte mosteren Anne-Maries mor ud. Der var også en dreng, som var lidt mindre end hende selv. Han hed Hans Christian og sad ved siden af hende og blev ved at spørge, hvornår hun blev rask, så de kunne lege. Men der var også en far, en rigtig far, det var Hans Christians far, og Anne-Marie fik at vide, at hun skulle kalde ham onkel Carl.

Om forfatteren Svend Erik Sørensen er født 1942 i Karise, Østsjælland. Som ung stak han til søs, men senere fik han en uddannelse som journalist på Næstved Tidende. I 1968 blev han ansat på Fyens Stiftstidende, hvor han arbejdede i 34 år og blev kendt for sin ugentlige klumme ”Søndag med Sørensen”.

Anmeldelser (0)