Horace Forstør

Horace (e-bog, epub)

Af: George Sand

Forlag: eBibliotek 1800
Format: epub
Sprog: Dansk
Sideantal: 359
Dato for udgivelse: 2015-09-28
Oversætter: Nathanael Angell Colban
Bearbejdning: Kim N. Jensen
ISBN-13: 9788779794306
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 503 KB
Filversion: 2.0
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable

Inden for 10 minutter på e-mail

82,50 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Ved romanens begyndelse - omkring 1830 - er hovedpersonen Horace en selvoptagen 19-årig, noget pralende, økonomisk uansvarlig, og en selv-iscenesætter på grænsen til, hvad man nu om dage ville kalde psykopat.

Hans væsen er vindende, (men ren overflade, et resultat af Horaces egen indbildning - hvilket ikke ret mange af bogens øvrige personer nogensinde finder ud af); han får den unge opvarterske Marthe til at forlade sin forlovede, alene fordi han kan og har brug for at blive beundret; og senere erobrer han - tror han - vicomtesse Leonie de Chailly, fordi han har brug at stige op ad den sociale rangstige.

Disse kærlighedsaffærer er som alt andet, han foretager sig, kun kortvarige succes'er for Horace. Men han er ude af stand til at drage nogen lære af sine fald, og opfinder i stedet et nyt projekt eller en ny ambition til afløsning af det forrige.

Horace kan til tider fortabe sig i lange docerende afsnit, men den er også meget ironisk, ondskabsfuld og spændende, ikke mindst i portrættet af vicomtesse de Chailly, der er taget efter en af George Sands veninder, som hun var raget uklar med, og skildringen af en af de mange smårevolutioner, der florerede i Paris under "borgerkongen" Louis-Philippe.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Horace

Horace