Hovedet under armen: Om vanskelige steder i Biblen (Ebog, Epub, Dansk)

Af: Hans-Ole Bækgaard


 • Forlag: Lohse
 • Format: epub
 • Type: Ebog
 • Sprog: Dansk
 • ISBN-13: 9788756461764
 • Udgave: 1. udgave
 • Udgivelsesdato: 20-12-2011
 • Sideantal: 352 Sider
 • Filtype: epub
 • Filversion: 2.0
 • Filformat: Reflowable
 • Filstørrelse: 770 KB
 • Kopibeskyttelse: Ingen
Kort beskrivelse
Hvem kender ikke til at støde på tekster i Bibelen, som kan være svære at forstå? Hans-Ole Bækgaard [Olsen] har i denne bog udvalgt 60 sådanne steder – ligeligt fordelt mellem GT og NT. I bogen giver han uddybende forklaringer, som kan hjælpe os til bedre at forstå de vanskelige tekster. Her er basis for mange aha-oplevelser.
PRIS
120,40 kr

Levering: Straks (Leveres på e-mail)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

 • Ingen gebyrer
 • Ingen abonnementer
 • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

»Det er længe siden vi har fået en så vigtig bog om hvorfor det ikke uden videre er intellektuelt selvmord at være tro mod Bibelen, sådan helt bogstaveligt. Og så endda redelige, vise og oplyste svar.« Nicolai Winther-Nielsen, Teol.dr ved DBI og Aalborg Universitet

Hvem kender ikke til at støde på tekster i Bibelen, som kan være svære at forstå?

Hans-Ole Bækgaard [Olsen] har i denne bog udvalgt 60 sådanne steder – ligeligt fordelt mellem GT og NT.

I bogen giver han uddybende forklaringer, som kan hjælpe os til bedre at forstå de vanskelige tekster.

Her er basis for mange aha-oplevelser.

Indeholder kapitlerne: Hvor fik Kain sin kone fra? Hvem er gudssønnerne? Var Noas ark et ordentligt skib? Hvorfor forbandes Kana’an på grund af Noas udskejelser? Forbryder Lots døtre sig ikke? Kan Hagar bære en teenager på ryggen? Ville Abraham virkelig slå Isak ihjel? Hvem er ”Isaks Rædsel”? Hvorfor skal vi høre om Dinas brødre? Medfører onani Guds vrede og død? Hvorfor overfalder Gud Moses? Er visse tal i Bibelen ikke overdrevet? Hvor mange gange er Moses på Sinaj bjerg? Bliver en kvinde uren af at føde børn? Hvorfor skal en buk sendes ud til Azazel, og hvem er det? Kan et æsel virkelig tale? Hvorfor blev Akan dømt til døden? Accepterer Gud menneskeofringer? Hvorfor afslører Samson hemmeligheden om sit hår? Er det okay at partere sin døde hustru? Hvad skete der ude på marken om natten? Hvorfor bliver Saul angrebet af en ond ånd? Hvad skete der med Sauls lig? Hadede David lamme og blinde? Mister kong Salomo troen på Gud til sidst? Overreagerer profeten Elisa? Har Satan adgang til Guds tronsal? Er det okay at give alkohol i visse situationer? Hvad betyder det, at ødemarken skal blomstre? Kan Gud lade ugudelige straffe ugudelighed? Hvor lang tid varede jomfru Maria og Josefs ”juleferie”? Skulle nogen ikke dø før Jesu genkomst? Hvad betyder: ”Hvor to eller tre er forsamlet i mit navn?” Hvor mange blinde bliver helbredt i Jeriko? Rider Jesus på et æsel eller et føl eller på begge dyr? Bliver vi dømt efter gerninger? Hvordan døde Judas Iskariot? Spotter begge røvere Jesus på korset? Er der ikke et ”herberg” i juleevangeliet? Var Jesu disciple blevet døbt før pinsedag? Helbreder Jesus, uden at et menneske tror? Taler Jesus usandt? Blev børn også døbt på pinsedagen? Kan man tale i tunger uden at være døbt? Går Paulus ind for ”gendåb” eller ”åndsdåb”? Spiller Paulus dum? Er Gud kærlig, når Han ”prisgiver” et menneske til synd, urenhed m.v.? Er Paulus imod ægteskab? Må en kvinde ikke klippe sit hår? Skal en kvinde altid tie stille? Hvad er ”en torn i kødet”? Taler Paulus kun om nådegaver og tjenester? Går Paulus ind for slaveri? Skal der ske en bortrykkelse – og hvordan? Må en kvinde ikke bære smykker, sætte håret op eller gå i pænt tøj? Er det umuligt at komme til tro igen, hvis man først er faldet fra? Hvem er Melkisedek? Hvad er en ubesmittet ægteseng? Hvad er en synd, som ikke er til døden? Hvornår kommer ”tusindårsriget”?

Anmeldelser (0)