Jerichos Roser Forstør

Jerichos Roser (e-bog, epub)

Af: Ole Petersen

Forlag: Ole Petersen
Format: epub
Sprog: Dansk
Dato for udgivelse: 2014-04-07
ISBN-13: 9788799644216
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 803 KB
Filversion: 2.0
Kopibeskyttelse: Ingen
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable

Inden for 10 minutter på e-mail

68,75 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Ole Petersen er et forfriskende nyt bekendtskab på den danske litteraturscene. Hans psykothriller 'Jerichos Roser' er en absolut spændende og anbefalelsesværdig dansk debut.
Romanen kører i to tidsspor, der kapitel for kapitel skifter mellem at følge seriemorderen Halvor i nutiden og hans barndomserindringer fra seks-syv-års alderen. Det får romanens kapitler til at svinge mellem fredfyldt barnlig uskyld og rablende rædselsvækkende hjerneraderet vanvid med psykopatiske tvangshandlinger og mord nok til solid gyserweekend.
Ole Petersenen tager læseren med på en lang dødsrejse, der tager sin begyndelse allerede da den syv-årige Lajs nærmest overjordiske lykketilværelse forsvinder i den store katastrofe. Det virkelige livs næsten ufattelige brutale virkelighed ændrer Laj til den maskinagtige Halvor, en sort skygge af sig selv, der kvæler sine ofre, vikler deres hoveder ind i vitawrap og med læbestift maler røde klovneansigter på dem. Halvor er et væsen, der kun vil døden og som ved, at der ikke gemmer sig glæde og latter bag den hvide klovnemaske og det store røde grin. Halvors dødsrejse er et farligt portræt af det psykopatiske vanvids skabelse og dets fatale, uhyggelige konsekvenser. Den rest af menneskelighed, der er tilbage i Halvor, gemmes bag dunkende metronomlyde i hans hoved og en lang række tvangsprægede handlinger. Han spiser kun den slags søde sager han i sin tid fik hos mormor, han går kun i den samme slags tøj og han tager konstant kolde (rituelle renselses) bade. Vand er hans forløser. Mor, far, mormor, kæreste - alt og alle gemmer på døden, så Halvor bliver forløseren, budbringeren og bødlen. 'Livet kan være en rigtig stinker, når andre træffer valget for dig' er den filosofi, som Halvor giver udtryk for, når han kvæler sine ofre. Og det er, hvad han selv har oplevet på sin krop.
Et litterært krydderi er sammenkædningen af splittelsen mellem Halvors sorte indre og barndommens Laj med H.C. Andersens 'Skyggen'. Fraværet af harmoni skaber isolation og mørke.
Jerichos roser er noget så specielt som en selvudgivelse. Forfatteren har selv bekostet udgivelsen gennem selvudgiverforlaget underskoven.dk , og det kan vi læsere være glade for. Jerichos roser kunne godt fortjene udgivelse på et 'rigtigt' forlag' med den eksponering og det detailsalg, som følger med hos de etablerede forlag, men foreløbig må man bestille thrilleren på her hos Saxo.
Jan Vandall/bogvægten.dk

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Jerichos Roser

Jerichos Roser