JOHN: Frihedskæmper og charmør Forstør

JOHN: Frihedskæmper og charmør (e-bog, epub)

Af: Thomas Hjortsø

Forlag: Informations Forlag
Format: epub
Sprog: Dansk
Sideantal: 187
Dato for udgivelse: 2013-10-21
Udgivelse: 1. ebogudgave
Medforfattere: Thomas Hjortsø, Prben Lund
ISBN-13: 9788775149414
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 200 KB
Filversion: 2.0
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable
“JOHN” er en bog om en mand af en helt særlig støbning og en medrivende menneskelig Danmarks-fortælling om besættelsestiden.

Flere detaljer

Inden for 10 minutter på e-mail

82,50 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Modstandsmanden Svend Otto Nielsens dæknavn var “John”. Et dæknavn, der ikke er lige så kendt som ”Flammen” eller ”Citronen”, men hans dramatiske liv og store betydning for den danske modstandsbevægelse kan måle sig med deres, selvom den har været mindre kendt. Indtil nu. Den 9. december 1943 blev den danske modstandsmand med dæknavnet ”John” taget af Gestapo. Sammen med vennen “Finsen” havde han natten forinden overnattet i skjul hos fru Delbo i Faksegade 3 – en kvinde, de troede var på deres side, men som angav dem samme morgen. En dramatisk flugt på cykel gennem Østerbros gader satte i gang. En flugt, der endte med, at John blev såret af skud og arresteret – men først efter at det lykkedes ham at skyde og dræbe en tysk politimand. Hårdt såret blev “John” udsat for tortur på Dagmarhus, Gestapos hovedkvarter i København. Men på trods af de voldsomme forhør holdt han mund og angav ingen af sine kammerater i Holger Danske – modstandsgruppen han havde været med til at planlægge og udføre en lang række spektakulære sabotageaktioner i. “JOHN” er en bog om en mand af en helt særlig støbning og en medrivende menneskelig Danmarks-fortælling om besættelsestiden. Hvad drev “John”? Var det ideologi eller vrede over, at en stærk militærmagt overfaldt et lille forsvarsløst land. Eller var det trangen til eventyr, der var hans motivation? Den 27. april 1944 blev han henrettet i Ryvangen. Kvinden, der angav ham, fru Delbo, skiftede navn, men blev senere genkendt og likvideret.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

JOHN: Frihedskæmper og charmør

JOHN: Frihedskæmper og charmør

“JOHN” er en bog om en mand af en helt særlig støbning og en medrivende menneskelig Danmarks-fortælling om besættelsestiden.