Journalisten der snød Gestapo Forstør

Journalisten der snød Gestapo (e-bog, epub)

Af: Erik Lund

Forlag: Informations Forlag
Format: epub
Sprog: Dansk
Sideantal: 338
Dato for udgivelse: 2015-06-18
Medforfattere: Erik Lund, Jakob Nielsen
ISBN-13: 9788775147595
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 3508 KB
Filversion: 3.0
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable
Journalisten der snød Gestapo er den dramatiske, men sande beretning om en af de vigtigste modstandsfolk under den tyske besættelse af Danmark 1940-1945, nemlig den senere grundlægger af Dagbladet Information, Børge Outze.

Flere detaljer

Inden for 10 minutter på e-mail

88,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Har man begejstret læst Birkedal af Peter Øvig Knudsen og set filmen om "Flammen og Citronen", vil man elske Journalisten der snød Gestapo. Journalisten der snød Gestapo er den dramatiske, men sande beretning om en af de vigtigste modstandsfolk under den tyske besættelse af Danmark 1940-1945, nemlig den senere grundlægger af Dagbladet Information, Børge Outze. Det er historien om, hvordan en ung kriminalreporter endte med at blive leder af det vigtigste illegale nyhedsbureau, som forsynede stort set alle illegale blade i Danmark med stof – og som kom til at udgøre grundstammen i de radionyheder, BBC sendte på dansk fra London. Den unge reporter blev undervejs en af de centraler personer i organisationen af de danske jøders flugt til Sverige. Det er også den voldsomme og til tider ganske utrolige historie om, hvordan Børge Outze efterhånden blev en af landets mest eftersøgte personer, som til sidst blev arresteret af tyskerne – men som slap væk takket være en aftale om at rejse til Stockholm og Moskva og arbejde som tysk spion. Bogen Journalisten der snød Gestapo er en dramatisk fortælling, men bygger udelukkende på historiske kilder. Alle oplysninger stammer således fra et omfattende skriftligt kildemateriale: dokumenter fra en række private arkiver, heriblandt flere private breve og andet materiale om og af Børge Outze selv, materiale fra Rigsarkivet, Det Kongelige Bibliotek og ikke mindst fra bibliotekets avisarkiv. En del af materialet har aldrig tidligere været publiceret.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Journalisten der snød Gestapo

Journalisten der snød Gestapo

Journalisten der snød Gestapo er den dramatiske, men sande beretning om en af de vigtigste modstandsfolk under den tyske besættelse af Danmark 1940-1945, nemlig den senere grundlægger af Dagbladet Information, Børge Outze.