Kære statsminister: Løgnen om krigen i Irak Forstør

Kære statsminister: Løgnen om krigen i Irak (e-bog, epub)

Af: Bo Elkjær

Forlag: Ekstra Bladets Forlag
Format: epub
Sprog: Dansk
Sideantal: 208
Dato for udgivelse: 2011-08-24
Udgivelse: 1.
ISBN-13: 9788740001723
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 342 KB
Filversion: 2.0
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable
Bogen rummer en systematisk gennemgang af, hvordan Bush, Blair og Fogh i 2003 trak verden ud i krig mod Irak på et grundlag af fortielser, løgne, forfalskede dokumenter og oplysninger fra tortur af krigsfanger.

Flere detaljer

Inden for 10 minutter på e-mail

41,25 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Forfalskede og fortiede beviser, stjålne dokumenter og én stor løgn. Velkommen til grundlaget for Danmarks deltagelse i Irak krigen. Siden krigens begyndelse i marts 2003, forsøgte Bo Elkjær at få et interview med statsminister Anders Fogh Rasmussen om regeringens grundlag for at støtte krigen i Irak. Fra august 2005 henvendte forfatteren sig dagligt til Statsministeriet, og først i august 2007 indvilligede statsministeren endelig i at stille op til interview. Bogen Kære statsminister! – løgnen om krigen i Irak dokumenterer, hvordan statsminister Anders Fogh Rasmussen og udenrigsminister Per Stig Møller bevidst opbyggede et fuldstændigt falsk billede af Iraks masseødelæggelsesvåben som trussel mod verdenssamfundet, og hvordan de dækkede sig ind, efterhånden som sandheden om de manglende våben kom for dagens lys. Bogen rummer en systematisk gennemgang af, hvordan Bush, Blair og Fogh i 2003 trak verden ud i krig mod Irak på et grundlag af fortielser, løgne, forfalskede dokumenter og oplysninger fra tortur af krigsfanger. Bogen bygger på utallige interviews med kilder i ind- og udland og omfattende mængder af skriftlig dokumentation, herunder mere end 10.000 sider dokumenter vedrørende Irak, som forfatteren har fået udleveret gennem flere års anmodninger om aktindsigt. Om forfatteren: Bo Elkjær, født 1966, er journalist, ansat på Ekstra Bladet. I 2003 skrev han Ekstra Bladets hvidbog ”Løgnen om krigen – krigen om løgnen” om regeringens grundlag for at erklære Irak krig. For denne hvidbog fik Bo Elkjær, sammen med to journalister fra Dagbladet Information, Dansk Journalistforbunds hædersbevisning, Cavling-prisen 2003.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Kære statsminister: Løgnen om krigen i Irak

Kære statsminister: Løgnen om krigen i Irak

Bogen rummer en systematisk gennemgang af, hvordan Bush, Blair og Fogh i 2003 trak verden ud i krig mod Irak på et grundlag af fortielser, løgne, forfalskede dokumenter og oplysninger fra tortur af krigsfanger.