Ledelsens mirakel: Om skoleledelse i et vidensperspektiv Forstør

Ledelsens mirakel: Om skoleledelse i et vidensperspektiv (e-bog, epub, drm)

Af: Lars Qvortrup

Forlag: Dafolo A/S
Format: epub, drm
Sprog: Dansk
Sideantal: 140
Dato for udgivelse: 2006-09-22
Medforfattere: Lars Qvortrup, Birthe Qvortrup
ISBN-13: 9788771600445
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 722 KB
Filversion: 2.0
Kopibeskyttelse: AdobeDRM
Rettigheder: Kopi: 10, Print: 210
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable
At lede en skole er at udøve daglige mirakler. For at få det til at lykkes, kræves der lyst, talent og energi. Masser af energi. Men først og fremmest kræves der professionalisme.

Flere detaljer

Inden for 10 minutter på e-mail

206,25 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

At lede en skole er at udøve daglige mirakler. For at få det til at lykkes, kræves der lyst, talent og energi. Masser af energi. Men først og fremmest kræves der professionalisme. For skoleledelse er mange ting. En skoleleder er meningsleder, dvs. hun former det rum af mening, inden for hvilket skolens daglige liv udfolder sig. Hun er beslutningsleder, dvs. træffer beslutninger og skaber beslutningspræmisser inden for hvilke hensigtsmæssige beslutninger træffer sig selv. Hun er kommunikationsleder, ikke alene fordi hun konstant kommunikerer med sine medarbejdere, men også fordi hun skaber rammer for skolens mange former for kommunikation i klasselokalet, i skolens forskellige team, på lærerværelset og i ledelsesgruppen. Hun er oversættelsesleder, dvs. oversætter mellem skolens og omverdenens sprog så skolen fungerer i samspil med politikere og embedsfolk, med lokale og nationale medier og – først og fremmest – med skolens nærmeste omverden, forældrene. Og hun er refleksionsleder både i forhold til sin egen ledelsespraksis, men også sådan at skolen løbende vurderer sig selv og benchmarker sig i forhold til det, andre skoler præsterer. Alle disse aspekter af skoleledelse gennemgås i bogen: Hvordan sørger du som skoleleder for at skolen fungerer indad, dvs. i forhold til medarbejderne, udad i forhold til brugere og omverden og ”opad” i forhold til det der er selve meningen med netop din skole? Forfatterne, Birthe og Lars Qvortrup, har begge undervist i mere end femogtyve år i henholdsvis folkeskolen og på universitetet. De har mange års ledelseserfaringer fra den pædagogiske verden. Og de arbejder med viden, læring og ledelse forskningsmæssigt og i praksis.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Ledelsens mirakel: Om skoleledelse i et vidensperspektiv

Ledelsens mirakel: Om skoleledelse i et vidensperspektiv

At lede en skole er at udøve daglige mirakler. For at få det til at lykkes, kræves der lyst, talent og energi. Masser af energi. Men først og fremmest kræves der professionalisme.